Galsteen aanvallen relatie anticonceptiepil

  • #1

    Hi hallo! Ik heb van het weekend extreme koliek aanvallen gehad bij mijn maag, uitstralend naar mijn borstbeen en onder rechter rib. Ik kronkelde van de pijn! Buiten de aanvallen om aldoor opgeblazen ballon gevoel onder mijn rechter ribben. Ik ben helemaal op huisartsenpost beland en heb diclofenac en morfine gekregen. Maandag ben ik bij de huisarts geweest en we hebben bloed afgenomen. De volgende bloedwaarden waren sterk verhoogd: ALAT, ASAT, Gamma-GT en bilirubine. Ik drink al drie jaar geen alcohol. Sinds eergisteren heb ik geen pijnaanvallen meer gehad. Nu heb ik vanochtend een echo gehad van mijn buik, maar er zijn geen galstenen gevonden en mijn galblaas en lever zagen er goed uit.

    Twee weken terug ben ik gestart met de anticonceptiepil (zoely). De dag nadat ik het slikte, moest ik direct overgeven en had ik ook hele witte ontlasting en diarree.

    Mijn vraag is: kan ik door de anticonceptiepil galstenen hebben ontwikkeld? En kunnen deze met echo soms niet gezien worden? Of dat het lichaam het al door de galbuis geduwd heeft.

    Reageer
    #2

    In twee weken tijd ontwikkel je galstenen. En ik denk ook niet dat de pil daar iets mee te maken heeft. Dat wil echter niet zeggen dat je geen kolieken zou kunnen hebben. Ze hebbe dan wel een andere oorzaak dan stenen. Daar zou dan een MDL arts naar moeten kijken

    Reageer
    #3

    Klopt het dat niet alle galstenen met een echo te zien zijn? Je hebt cholesterol stenen en pigment stenen. Alleen kalkhoudende stenen kunnen gezien worden lees ik op mlds.nl

    Wat zou nog meer kolieken kunnen uitlokken? Leverwaarden zijn flink verhoogd.

    Reageer
    #4

    Hoi Bianca,
    Ik heb de zelfde klachten bijna maandelijks. Ik heb verschillende buik echo’s gehad maar hier waren geen stenen op te zien. Uiteindelijk hebben ze met een endo echo wel een steen gezien in de afvoerbuis naar m’n dunne darm. Deze wilde ze verwijderen door een ERCP operatie, maar toen was de steen niet meer te zien / al weg.
    Door het contrast vloeistof wat bij de operatie is gebruikt heb ik alvleesklierontsteking gekregen. De pijn was nog ergens dan de galsteenaanvallen.

    Ik heb zo’n 3 maanden geen galsteenaanval gehad maar vandaag begon het weer. Stekende pijn, misselijk, koude rillingen, niet stil kunnen liggen. Ik heb een diclofenac zetpil genomen en de pijn zakt nu wat af.

    In het ziekenhuis zijn ze nog aan het overleggen of ze wel of niet m’n galblaas eruit willen halen.

    Ik heb ook m’n twijfels of het kan komen door de pil, maar kan niks goeds op internet vinden

    Reageer
Reageer op: Galsteen aanvallen relatie anticonceptiepil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief