maagpijnen

 • #1

  Hoi John,

  Ik heb nu sinds een week last van maagpijnen, zoals stekende pijn en krampende pijn in me maag, ook heb ik last van maagzuur en ook soms krampende pijn op het middenstukje voor de ingang naar mijn maag.

  Deze pijnen heb ik de hele dag door en wisselt zich continu af. Ook heb ik last van oprispingen en brandend maagzuur. soms tijdens het eten ben ik soms ook ligt misselijk.

  Ontlasting ziet er verder goed uit.

  Nu heb ik al jaren vaak last gehad van brandend maagzuur en pijn op mijn sluitstukje. Soms heb ik dit tijden en soms trekt het weer weg en heb ik er een tijd geen last meer van.

  Vorig jaar november heb ik nog een gastroscopie gehad. Ze hadden ook hapjes genomen uit maag en slokdarm. Alles bleek gewoon in orde.

  Maar nu omdat ik stekende pijnen ervaar(die ik nooit eerder ervaarde) ben ik bang dat het een maag tumor kan zijn. Maar kan dat binnen een jaar zich zo ontwikkelen? Omdat ik een jaar geleden die gastroscopie heb gehad?

  Reageer
  #2

  Dat heeft niks met een tumor te maken maar met je maag zelf...` en dan vooral ook met wat je eet en drinkt

  Reageer
  #3

  Alles wat ik momenteel eet geeft reactie van uit mijn maag en zelfs sochtends heb ik maagpijn klachten. maar ik weet niet hoelang zon gastroscopie goed blijft qua kansen op een tumor.

  Reageer
  #4

  Het heeft niks met een tumor te maken. Het zijn toch typische klachten van een geirriteerd of ontstoken maagslijmvlies.

  Reageer
  #5

  Wat raad je me aan om te doen? Hieraan?

  Reageer
  #6

  Met je huisarts bespreken en toch eens goed kijken naar wat je eet en drinkt. En dan is er ook nog stress die daar een rol in kan spelen

  Reageer
  #7

  Hoi John,

  Ik ben een paar dagen geleden bij mijn huisarts geweest. Deze denkt doordat ik de afgelopen jaar flink ben aangekomen (weeg nu 102 kg en ben 172 cm groot). dat mijn maag een beetje in de verdrukking komt. en dat ik hierdoor dit soort klachten heb.

  Nu heeft hij pantparozol voorgeschreven en daarnaast zegt hij dat ik moet afvallen.

  In het begin ging met hem mee en dacht ik dat de klachten hierdoor zouden kunnen komen.

  Nu 2 dagen heb ik ook uitstraling pijn vanaf mijn maag naar mij rug. Ook voel ik soms mijn eten naar mijn maag door mijn slokdarm gaan. ook heb ik zo nu en dan last van pijn rond mijn maagstreek. Bij veel eten heb ik direct last van oprispingen binnen een seconden als ik mijn eten door slik.

  Ik heb natuurlijk een jaar geleden een gastroscopie gehad. Hoe groot is de kans dat dit wel maagkanker is?
  Ook gezien al mijn symptomen.

  Reageer
  #8

  Dat heeft met maagkanker helemaal niets te maken, maar wel met overgewicht, angst, stress en spanningen
  En over te veel eten hebben we het al vaker gehad...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heeft de huisarts ook met je besproken hoe ernstig je overgewicht is?

  Reageer
  #10

  Hoi John,

  Daar heeft de huisarts niet over gesproken.
  Maar nu begin ik het me wel af te vragen.
  Kan jij me hierover vertellen?

  Reageer
  #11

  Vind jij dat ik ernstig overgewicht heb?

   

  Reageer
  #12

  Je kunt makkelijk zelf een bmi test online doen. Waarschijnlijk schrik je dan van de uitslag

  Reageer
  #13

  Een gezond gewicht zou dus 65-69 kg zijn. Je hebt dus meer dan 30 kg overgewicht. Dat is toch forse obesitas. En dat kan toch een verhoogd risico op diabetes geven en op hart- en vaataandoeningen. Dus zaak dat je daar in ieder geval iets aan gaat doen. Vooralsnog heb je geen klachten die daarop wijzen. Probeer dat dan ook te voorkomen

  Reageer
  #14

  Suus dank voor je antwoord. Ik weet heus wel dat ik overgewicht heb. Maar ik heb me niet gerealiseerd dat ik obesitas heb. Daarom vroeg ik me af wat ernstig was en dit is dus ernstig. Ik snap het nu.

  @John denk jij dat mijn maagproblemen op dit moment hierdoor komen?

  Reageer
  #15

  Ik bedoelde het niet lelijk hoor. Maar in de zin dat het ernstiger is dan dat jij gedacht had. Dat zo'n test een eye-opener zou zijn.

  Reageer
Reageer op: maagpijnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief