Gebonk op slokdarm en soms krop in de keel

 • #1

  hallo allemaal.. 

  Ik sukkel al een tijdje met m'n maag/slokdarm. Ik heb paar jaar geleden al eens een onderzoek laten doen. Ik heb nu wel enorm veel stress door onze bouw (die nu bijna af is..)

  Ik heb dus met momenten echt 't gevoel dat m'n maag gestresst is, gekriebel en soms ineens ne harde bonk, op 1 seconde en ineens weg. Kan soms een paar keer per dag optreden, maar soms ook dagen niks. Is heel raar.

  Ik vraag me af of dit misschien soort reflux kan zijn? Want mijn eten komt ook vaak terug naar mijn keel en vraag me dan ook af of diene bonk van mijn maag/slokdarm kan komen.

  Ik ben al paar keer naar de dokter geweest en mijn bloed is perfect inorde, mijn bloeddruk ook altijd. Ze hebben ook al naar mijn hart gekeken en is allemaal inorde.

  Kent iemand dit of heeft iemand dit ook al eens gevoeld of aan de hand gehad?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Kim

  (België)

  Reageer
  #2

  Het kunnen stress gerelateerde klachten zijn.
  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Ja dat zegt mijne dokter dus ook..

  Dus volgens jou kan dit echt stress zijn?

  Reageer
  #4

  Ja hoor

  Reageer
  #5

  Bestaat er dan iets van medicatie dat ik gewoon kan gebruiken hiervoor? Soms neem ik gewoon riopan tegen het maagzuur enz. Dag helpt soms wel..

  Precies soms 't gevoel dat 't je hart is, maar heb bloed laten nemen, ook bloeddruk en m'n hart geluisterd door de dokter, maar alles is oké zegt hij.

  Reageer
  #6

  De huisarts zou eventueel iets kunnen voorschrijven waar je wat rustiger van gaat worden. Valeriaan zou je ook kunnen proberen

  Reageer
  #7

  Waar kan je dat krijgen? Gember is dat ook een optie? Valeriaan is een plant zie ik? Is dat dan ook in medicatie? 

  Reageer
  #8

  gember is geen goed idee. Valeriaan is gewoon te koop bij de drogist

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oké ik heb al eens op internet rondgekeken. Dat mag dan valeriaan in pilletjes zijn?

  Reageer
  #10

  Ja dat mag

  Reageer
  #11

  Waarom is Gember geen goed idee? Ik heb ook last van maagzuur. Wat een slokdarm ontsteking heeft veroorzaakt. Na 2 maanden omeprazol 40mg zou het opgelost moeten zijn. Maar nu 2 maanden later weer last van reflux klachten!

  Reageer
  #12

  Idem hier. Het gaat op en af. Neem ook al 2 maand pantomed 40mg. Heb nog met momenten een gebonk op mn maag. Heel soms als ik boer komt 't eten terug naar mijn keel, maar dat is al beter.
  Mijn slokdarm blijft een zwak punt als ik erop duw, maar het gebonk dat ik soms voel op mijn slokdarm is echt raar. Heb dat vroeger ook vaak gehad. Maar toen was 't soms maar paar keer en was jaar of maanden weg. Nu hebk het al 2 maanden maar zo heel af en toe ook eens. Soms ook dagen niet.
  De dokters kunnen het ook niet verklaren.
  Ik heb bang dat het mijn hart is dat soms overslaat, maar de dokter heeft al testen gedaan zoals bloeddruk en geluisterd naar mijn hart en zuurstof gemeten, maar hij hoort geen afwijkingen.
  Dus ik weet het niet. Maak me er soms toch nog zorgen over.
  Ofwel is het m'n slokdarm dat gevoelig is.

  Reageer
  #13

  goedemiddag Kim,

  ik heb dus net hetzelfde hé......
  ineens is het er , precies een ticje/bonkje of klein getril in keel of slokdarm met een paniekvloed door mijn lichaam.....
  bij mij zegt cardioloog ook alles in orde maar ik ben ook steeds bang voor mijn hart 🙁

  groetjes,

  Reageer
  #14

  Goedemiddag,

  Ik heb sinds 2 maanden exact hetzelfde probleem...maag/darm klachten door stress volgens de dokter. Neem nu ook al 2 maand omeprazol maar slokdarm blijft zeer doen en zit ook met een soort bonkend intern gevoel met paniek dat het mij hart is die verkrampt. Hartspecialist zegt dat mijn hart compleet in orde is dus vermoed dat het ook aan stress ligt... Heb het gevoel dat mijn middenrif/maag /... spasmen heeft maar voelt alsof het mijn hart is dus. Mijn linker borstspier is ook enorm gespannen en gevoelig en linker ribben/thorax ook. Zit daardoor ook met een soort geknelde zenuw in de schouder door die spanningen blijkbaar.

  Heb nu eergisteren valeriaan geprobeerd om te slapen samen met magnesium, maar gisteren enorm veel last gehad van mijn maag/darmen/ slokdarm, en vond terug dat dit misschien door valeriaan kan komen...

  Hebben jullie hier al meer resultaten over, of iets die hier misschien voor helpt?

  Mvg
  Lukas

  Reageer
  #16

  Je klachten passen wel bij angsten/stress en hyperventileren. Ga naar de huisarts en vraag om professionele hulp

  Reageer
Reageer op: Gebonk op slokdarm en soms krop in de keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief