Darmontsteking en leaky gut

 • #1

  Goedemorgen forum

  Ik heb een vraag omdat ik zelf niet meer goed weet wat ik moet doen. Ik ben een 22 jarige jongen die sinds een antibioticakuur kampt met darmklachten. Veel onderzoeken gehad (ontlasting, bloed, parasieten, voedingsallergien, helicobacter, gastrocopie echo bovenbuik en onderbuik) hier kwam niks geks uit. 2 maanden geleden heb ik een darmscreening laten doen omdat ik alleen maar zieker werd en niks kon eten zonder dat ik last kreeg. Hier kwam naar voren dat mijn darmflora na 5 maanden nogsteeds ver onder niveau is, een bacteriele infectie, dysbiose en een lekkende darm. Ik loop nu bij een orthomoleculair therapeut en volg een strict dieet (groenten, vlees en vis) maar merk helaas nog geen verbetering. Ik zit nu ongeveer al 8 maanden volledig thuis en Mijn dagelijkse klachten zijn voornamelijk continu moe zijn, snel ziek zijn, extreme gasvorming (boeren en winderigheid en misselijkheid. de MDL arts geeft aan antibiotica te kunnen gebruiken om de bacterie te doden (als deze bacterie niet antibiotica resistent is). Mijn therapeut zegt dat het in de long run wel goed moet komen zo in combinatie met probiotica en glutamine en dat antibiotica nog ernstigere consequenties kan hebben.

  Ik weet dat ik hier geen advies moet verwachten van artsen maar toch vroeg ik me af of er mensen zijn op dit forum die in hetzelfde soort situatie hebben gezeten, iemand kennen of hier kennis van hebben. Mijn vraag is: kan het lichamelijke afweersysteem deze bacterie zelf nog weg kan werken of heb ik hierbij hulp nodig van antibiotica.

  8 maanden geleden zijn mijn klachten begonnen en 2 maanden geleden heb ik de test gedaan waarvan de afbeeldingen hierbij staan.

  Reageer
  #2

  Ik zou toch maar het advies van de MDL arts volgen.

  Reageer
  #3

  Welke bacterie?

  Reageer
  #4

  Hi tol,

  Het gaat om de enterobacterieae groep 2. Zou dus de bacterie klebsiella, shigella, enterobacter of citrobacter moeten zijn. Blijkt vaak dat deze resistent (kunnen) worden tegen antibiotica

  Reageer
  #5

  Hi john,

  Ik ga een nieuwe afspraak inplannen met de MDL arts. Ik ben wel door mijn vorige kuur erg ervan geschrokken wat voor effect het kan hebben. Zou nog een antibiotica kuur mijn toestand kunnen verslechteren ?

  Reageer
  #6

  Daar kan ik je geen antwoord op geven.

  Reageer
  #7

  Hey mees

  Ik wou vragen waar je zo een test hebt laten doen?

  Ik heb eigenlijk al jaren klachten en dit na een darminfectie. Verder heb ik voedselintoleranties ontwikkeld en kan ik bijvoorbeeld ook niet tegen darmherstellende probiotica oa. Enterol.

  Ii zou graag ook eens zo een test willen laten uitvoeren.

  Reageer
  #8

  Hi,

  Ik heb deze test laten uitvoeren bij sanitas humanus. Mijn homeopaat heeft mij wel bemiddeld hierin.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Darmontsteking en leaky gut
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief