blijvende gele/brijige ontlasting

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag over mijn ontlasting. Ik zit al een lange tijd met volgende problemen:
  -ontlasting is vaak brijig, gelig en onverteerde stukken
  -opgeblazen gevoel, extreem veel scheten
  -vermoeidheid, somber, futloos

  Ik heb al meerdere keren bloed laten prikken maar er wordt niets gevonden. In 2018 is bij mij een darmparasiet ontdekt toen alle klachten begonnnen, toen antibiotica gehad en is het beter geworden. Daarna langzamer hand steeds slechter en slechter. Ontlasting is bijna alijd aan de gele/brijige kant en laatst zelf 'stopverf' kleur. Dokter zegt dat het PDS is maar dit geloof ik simpelweg gewoon niet. Vroeger nooit last van gehad en alles is begonnen na die darmparasiet. Nu heb ik weer een ontlasting onderzoek gehad en blijkbaar was mijn calprotecteine iets verhoogd. Ik wacht nog op uitslag van parasieten onderzoek. Dokter zegt dat iets ernstig is uitgesloten omdat bloedwaarden goed zijn.

  Maar zou dit allemaal door zon simpele parasiet kunnen komen?? ook de rare ontlasting en vermoeidheid? Verder rook/drink ik niet en eet gezond; altijd volkoren, veel groente fruit etc. heb al vaak dieeten geprobeerd zonder lactose of gluten etc maar hielp niks. Zou het ook kunnen zijn dat mijn microbioom verstoord is door de antibiotica? (wat ik nog steeds raar vind want ik eet behoorlijk gezond)

  Ik ben ten einde raad en hoop hier meer informatie te kunnen krijgen of tips te krijgen....

  Reageer
  #2

  "Maar zou dit allemaal door zon simpele parasiet kunnen komen?? ook de rare ontlasting en vermoeidheid?" Ik denk dat je zo'n "simpele" parasiet toch ernstig onderschat

  Reageer
  #3

  Volgens mijn HA is het inderdaad "een simpele parasiet". Die gelooft niet dat het de klachten veroorzaakt. Daarom vraag ik ook of het mogelijk is dat deze parasiet voor zoveel klachten kan zorgen... Zoals die gelige ontlasting...kan een parasiet dat veroorzaken?

  Reageer
  #4

  Wat dacht je van klachten door de antibiotica? Die verstoren je darmflora en ontregelen nog veel meer in je lichaam. Medicijnen zorgen ook voor verlies van vitaminen en mineralen. Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren. Wel goed om naar je voedingspatroon te kijken en wat doen aan je darmflora. Oplosbare vezels, zoals psyllium, werken gunstig en een goed probioticum kan verder meewerken aan je darmflora. Wat de parasiet zelf die wel uit je lichaam kan zijn maar denk aan reststoffen. En altijd een reden waarom parasieten zich in jouw lichaam kunnen nestelen.

  Reageer
  #5

  Dankjewel voor je reactie catootje,

  Die antibiotica was metronidazol en die heeft denk ik wel mijn darmflora in de war geschopt. Ik ben een aantal weken terug begonnen met probiotica (13 stammen, 5miljard kve). Ik at al gezond met veel vezels etc. De eerste keer gebruik merkte ik direct verschil, darmen waren rustig en ontlasting zag er eindelijk 1x heel goed uit! Daarna zwakte het weer af...ik blijf het gebruiken maar het effect is er niet meer...geen idee hoe dat kan. Mocht de parasiet gevonden worden in de ontlasting ga ik met de HA overleggen over de behandeling. Ipv metronidazol misschien clioquinol kuur omdat dat (volgens internet) de darmflora nauwelijks schaad. Ongeacht het resultaat, na de uitslag begin ik direct met een zetmeel/koolhydraat arm dieet om te kijken hoe dat uitpakt. Dan nog een vraag...in mijn bloed is geen gluten intolerantie gevonden maar kan ik dan misschien alsnog intolerant/gevoelig zijn voor gluten?

  Reageer
  #6

  De parasiet kan weg zijn maar de ontlasting heeft zeker en vast nog jaren nodig tot herstel. Een simpele parasiet is een parasiet die voor een korte duur blijft in de darm. Als de parasiet er langer was dan is dit ten gevolge van goede bacteriën en zelfs schade aan de darmwand. Dit kan zich immens groot uitbreiden zodat u na de verdwijning van de parasiet zelf een postinfectie heeft ontwikkeld.

  Men verwacht meestal na 8 jaar terug een beetje herstel maar of het helemaal ooit zal genezen, daar kan niemand jou een precieze antwoord op geven.

  Reageer
Reageer op: blijvende gele/brijige ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief