Aanhoudende waterige ontlasting

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al sinds 2/3 maanden waterige ontlasting, geen enkel keer
  Normale ontlasting gehad afgelopen 2/3 maanden. Ik heb ontlasting onderzoek laten doen naar salmonella en dergelijke dingen, coeliakie test, alles negatief, nu moet ik komende week een endoscopie doen, maak me beetje zorgen, niet over of het pijn doet. Maar dat ze me zeggen dat het goed is en dat ze niks vinden. Dan lijkt het voor niks gedaan te zijn.. mn huisarts adviseert me geen enkele medicijn of iets wat ik er tegen kan doen.. zijn er mensen die hier last van hebben gehad? En of iets geholpen heeft? Of ze tijdens de endoscopie iets hebben weggehaald wat de klachten deed oplossen?

  Bij voorbaat dank.
  Rocky

  Reactie
  #2

  Kan er iemand reageren? Tandor misschien enig idee hoe ik dit kan herstellen?

  Reactie
  #3

  Wat eet en drink je zoal op een dag?

  Reactie
  #4

  meestal wit of bruin broodje tosti of tonijn smiddags, dan warm eten later in de middag, rijst met kip bijvoorbeeld, en in de avond weer n warme maaltijd meestal een pizza van mn eigen zaak :p of gewoon vlees met rijst weer, of n broodje kip.. 3 keer per dag eet ik, heel simpel allemaal.. drink meestal water, misschien net 1 colaatje tijdens het avondeten, koffie op zn tijd, ook niet elke dag.. en mn tussendoortjes zijn meestal fruit zoals granaatappel, bananen of appels.. ik rook wel sigaretten. En 3 maanden geleden toen dat begon had ik 1 week lang elke dag 4 antibiotica geslikt voor blaasontsteking wat ik kennelijk achteraf niet had.. 4x7 waren 21 pillen. alsk dat tegen mn huisarts zeg, zegt hij dat dat allang hersteld moest worden en dat je onmogelijk zolang met waterige ontlasting zit daardoor.

   

  Groetjes rocky

  Reactie
  #5

  Waarom eet je zo vaak rijst? Hoeveel stuks fruit eet je per dag? Eet je ook groenten?

  Reactie
  #6

  ik ben van westerse afkomst mn ouders maken vaker rijst met groenten en vlees, is ook niet altijd rijst vaker ook wel groente of aardappels met kip.. ik let heel erg op mijn eten kwa eiwitten enzo omdat ik veel sport ook. Merk alleen datk me erg suf voel laatste tijd bij het sporten dat zou ook met de ontlasting te maken kunnen hebben? Dat ik niet alle vitamientjes binnenkrijg van t voedsel binnenkrijg? Meestal 1 of 2 stuks per dag fruit.

  Reactie
  #7

  Misschien is het goed, om een bloedonderzoek naar je vitamines te laten doen. Je gebruikt geen supplementen?

  Reactie
  #8

  nee helemaal geen supplementen, train al 10 jaar zonder.. puur natuur, niet eens vitamine pillen wat wel handig zou zijn.. denkje dat die endoscopie wel zin heeft dan komende week? Of kan ik beter een onderzoek naar de vitaminen doen eerst, er is wel vanalles getest van zink enzo maar zag geen vitaminen erbij.. volgens mij is dat n aparte test?

  ik waardeer t dat je meedenkt 🙂

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De endoscopie zou ik wel laten doen, maar ook het bloedonderzoek. Er wordt niet standaard naar vitamines gekeken. Dat moet afzonderlijk worden aangevraagd

  Reactie
  #10

  lijkt het je een vitamine kwestie aangezien er al 3 maanden geen 1x normale ontlasting tussen zat? Voor mij klinkt t als een infectie ofzo.. maarja misschien mis ik een bepaalde vitamien en krijg ik die niet door voedsel.. zoals vitamine d komt door zon, er is weinig zon in nederland op dit moment..

  Reactie
  #11

  Beste Tandor,

  ik heb even gewacht met de vitamine test in de hoop dat mijn huisarts zelf hiermee kwam, ik heb afgelopen dinsdag endoscopie gehad, hieruit bleek alles goed te zijn. Vervolgens met de huisarts gebeld assistente zei dat ze “alles” hebben gedaan dat ze konden doen, ik stond op het punt om te vragen naar een vitamine test totdat ze mij ging doorverwijzen naar een MDL arts. Ze wist vervolgens niet wat de planning daarvan was, wat ze ook aankondigde is dat als hij niet wist hoe het kwam dat ik ermee moest leerde leven.. dit komt best als een klap aan.. ik heb hier nooit last van gehad en nu ineens heb ik hier blijvende waterige ontlasting aan overgehouden zonder reden of een naam hiervoor als ziekte? :/ ik ga het gesprek aanhoren bij de MDL arts kijken wat hij kan doen en vervolgens nog eens bellen naar de huisarts voor de vitaminetest als hij er niet uitkomt.. mijn vraag is, is dit mogelijk? Mensen die er permanent last van hebben? Waterige ontsteking voor het leven zonder enige reden? 🙁

   

  met vriendelijke groeten.

  Reactie
  #12

  Waterige ontlasting zal altijd een oorzaak hebben. De vraag is dan alleen welke

  Reactie
  #13

  waar moetk me dan allemaal op laten testen als zij zoiets hebben van, wij hebben gedaan wat we moesten doen, daaruit blijkt niks te komen, misschien ligt het aan stress? Ik heb geen stress :/  kan toch niet zelf met allemaal dingen komen waarop ik graag getest zou willen worden.. en is zoiets meestal dan permanent als ik het 3 maanden lang al heb? Of is er kans dat het voorbij gaat..

  Reactie
  #14

  Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden. Je huisarts weet wel waarop getest moet worden

  Reactie
  #15

  hoi Rocky

  is al lang geleden maar vraag me toch af  hoe het nu met je gaat. Inmiddels iets gevonden?

  Reactie
Reageer op: Aanhoudende waterige ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief