Maagzuur, onrustige maag, niet kunnen slapen zeurende pijn in linkerzijde voor

 • #1

  Sinds 5/6 maanden heb ik last gekregen van maagzuur en onrustige maag. Hierdoor ben ik slecht gaan slapen en val nu helemaal niet meer in slaap. Heb in januari een endoscopie gehad vd maag en slokdarm. Deze was goed. Ook een bloedonderzoek was goed. Heb inmiddels pantoprozol voorgeschreven gekregen. Nu 2x daags 20 mg. Heb s’nachts nog steeds zure smaak in m’n mond.
  Sinds 2 weken voel ik ook een aanhoudend zeurend gevoel in mijn linkerzijde boven mijn heup, onder mijn ribbenkast. Mijn huisarts kan me niet verder helpen. Maar ik heb het idee dat er toch iets moet zijn. Heeft iemand suggesties?

  Reageer
  #2

  Ik heb ook lange periode last van me maag meer boven me navel zeurend gevoel. En af en toe brok in me keel niet echt opkomend maagzuur.. ik heb ontlasting en echo gehad niks te zien, 3 jaar geleden de maagonderzoek toen had ik 24/7 branderige slokdarm was ook niks te zien.. en nu zeurend gevoel pijn,

  Ben benieuwd als er mensen zijn die met oplossingen kunnen komen

  Reageer
  #3

  Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten kunnen ontstaan. Maagzuurremmers doen niets aan oorzaken en verergeren het probleem alleen maar. Medicijnen en zeker dit soort medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en andere stoffen. Maagzuurremmers bij langer gebruik ook aan aminozuren en vetzuren.
  Zou dus beginnen met voedingspatroon. Zorgen voor evenwichtige voeding, met voldoende oplosbare vezels en zeer matig met snelle suikers. Bepaalde voedingssupplementen kunnen het ondersteunen maar vraag advies. Bijvoorbeeld een complementair genezer. Betaïne HCl kan op zich helpen maar beter om naar hele gezondheidssituatie te kijken.

  Reageer
  #4

  Denk ook aan het belang van onder andere zink. Door onevenwichtige voeding, met teveel geraffineerde producten maar ook door medicijngebruik, kan je snel een tekort krijgen aan dit stofje maar ook aan andere stoffen, zoals vitamine B.

  Reageer
  #5

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de MDL arts

  Reageer
Reageer op: Maagzuur, onrustige maag, niet kunnen slapen zeurende pijn in linkerzijde voor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief