Buikpijn bij zenuwen

 • #1

  Hallo,

  ik heb al enkele jaren last van PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Dit is nog niet echt officieel geconstateerd, maar k heb eigenlijk wel alle symptonen.
  Nu let ik al aardig op wat ik eet, waardoor het allemaal wel goed te doen is.
  Probleem is alleen dat alles goed gaat, tot ik zenuwachtig wordt. Dan krijg eigenlijk gelijk buikpijn, zwetende handen en zulk soort dingen. K moet dan gelijk naar wc, omdat k zulke erge buikpijn heb.
  Ik heb dit wel eens met stage als ik naar een klant toe moet, waar ik de weg niet ken. (Geen navigatiesysteem in de auto), maar dan ga ik even snel voordat ik weg ga en gaat het wel weer, en kan ik rustig op pad.

  Maar nu heb ik ook wel eens in een discotheek (of daarbuiten) dat het wat intiemer wordt met een meisje. In het begin ging het altijd wel, maar nu word ik zenuwachtig Ãēm zenuwachtig te worden.
  K vind het toch altijd flink klote om dan weg te moeten lopen en in die discotheek een (zit)wc op te moeten zoeken. Hierdoor ben ik eigenlijk ook nooit echt verder gegaan met een meisje, omdat k toch steeds bang ben dat ik weer zo erge buikpijn krijg en naar de wc moet.

  Hm, het verhaal is toch iets langer geworden dan ik had verwacht, sorry hiervoor.

  Maar weet iemand iets dat hier tegen helpt? Ik heb al een beetje rond gezocht, maar niet echt een oplossing kunnen vinden.

  Alvast bedankt 🙂

  Reactie
  #2

  Het is normaal dat je wel eens naar het toilet moet, dat zal je vriendin ook wel eens moeten, toch? dat je er bang voor bent is wel een beetje vreemd en dat lijkt me inderdaad best lastig. Maar is je angst wel reeel? Wat kan er nou gebeuren? In het ergste geval plas je in je broek. Om daar nu het mooiste wat er is uit de buurt te blijven? Ik zou het wel weten: eerste drie keer in mijn broek plassen en dan naar mijn vriendin, lekker vrijen!

  Reactie
  #3

  Als ik jou verhaal lees dan denk ik dat je een bonk zenuwen bent. Je maakt je van tevoren al druk. Je denkt dan, als het maar niet gebeurt. Je bent er wel erg veel mee bezig. Probeer te ontspannen en ga die bezwaren uit de weg die eigenlijk niet relevant zijn. Als je voor je stage naar een onbekende plek moet, ga je van tevoren orienteren d.m.v kaarten en plattegronden. Ik gebruik zelf geen navigatie(is ook niet helemaal safe). Ik orienteer me op oude manier of via routeplanner. Er zijn altijd meer wegen die naar Rome leiden. Wat PDS betreft, ben je er al mee naar de dokter geweest, hebben ze onderzoek verricht? Of denk je dat je dit hebt. Dit zal bevestigd moeten worden.

  Reactie
  #4

  hoi ik heb ook last van mijn darmen en ik kreeg na vele onderzoeken in het ziekenhuis te horen . leer er mee leven.
  heb medicijnen gehad maar werken niet.
  je moet zorgen dat je relex door het leven wandeld dus geen stress en spanningen .
  nou daar heeft iedereen last van.
  dus erg in alle dingen houden.
  ik loop er me hele leven al mee. valt soms niet mee en je kan er flink ziek van zijn. mensen begrijpen je vaak niet.
  succes met de liefde ene schaam je niet je.groetjes

  Reactie
  #5

  Er is niet zoveel aan te doen. Ook meisjes hebben deze problemen. Denk maar zo iedereen heeft wel wat. Ik heb er ook heel lang mee gezeten, maar heb nu echt een TOP vriend 🙂 Hij weet ervan en steunt me. Er zijn vast ook een heleboel leuke meisjes die dat zouden doen. Helaas kom je er waarschijnlijk niet vanaf, maar het wordt wel telkens minder. In ieder geval heel veel succes!

  Grt,
  Lou-Lou

  Reactie
  #6

  Als je de voedingsadviezen volgt en je aan de leefregels houdt die gelden bij het prikkelbare darm syndroom, dan kunnen de klachten wel heel veel minder worden hoor!

  Reactie
  #7

  Lees meer vragen en antwoorden over PDS
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=prikkelbare+darm+syndroom&sa=Zoeken#1512

  Reactie
  #8

  Heel vervelend allemaal
  Zeker omdat leuke dingen in 1 keer niet meer leuk zijn.
  Bijvoorbeeld een boot tocht waar geen wc aan boord is verschrikkelijk.
  Bent alleen bezig hoe kan ik hier van af
  Dan van je om kijken en genieten.
  Om dat je last van je darmen hebt en aandrang.
  Het is niet anders hou vol.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb dit ook als ik zenuwachtig ben voor iets spannends dan heb ik het gevoel alsof ik moet poepen meestal is het gewoon lucht . maar het is wel heel erg vervelend

  Reactie
  #10

  Zijn een ieder van jullie ook misselijk tijdens zo'n "aanval"

  Reactie
Reageer op: Buikpijn bij zenuwen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief