Buikpijn. Herkent iemand dit?

 • #1

  Hallo Allemaal,

  Ik heb vaak last van buikpijn. Alleen na het avondeten is het meestal het heftigst waardoor ik soms niet in slaap kan komen. Ik heb dan last vlak boven de navel maar ook wel in de onderbuik, net of zijn het menstruatiekrampen alleen ben ik dan niet ongesteld. Ook maken mijn darmen vaak geluid. Een aantal jaren geleden ben ik naar de huisarts geweest en mijn bloed is toen onderzocht en ik heb een echo gehad, allemaal zonder resultaat. Het ging 5 jaar erg goed alleen nu begin ik er weer last van te krijgen. Als ik de buikpijn heb krijg ik ook zomaar opeens eczeemplekken en droge plekken in de hals en op de kin. Zelf denk ik dat het met de spijsvertering te maken heeft maar het zou ook kunnen zijn dat ik ergens allergisch voor ben. Heeft iemand ervaringen met een allergietest, tips, of herkent iemand iets uit mijn verhaal. Laat dan even een berichtje achter!

  ps: ik heb al veel berichten gelezen over het PDS maar daar komt heel vaak naar voren dat 1 van de symptomen Diaree is en hier heb ik meestal geen last van.

  Reactie
  #2

  Als de buikpijn gepaard gaat met eczeem, zou ik even contact opnemen met de huisarts. Mogelijk is met goed onderzoek te achterhalen waartegen u een allergie ontwikkeld hebt.
  Ook kunnen beide klachten onder invloed van stress en spanningen erger worden.
  Dus is het goed om bij uzelf na te gaan of u bepaalde voedingsproducten gegeten heeft, of dat u mogelijk in wat stressvollere periode in uw leven zit.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw reactie!

  Reactie
  #4

  Jouw klacht heet 'Dyspepsie'.

  Het eerste waar een arts op let is of er bij de maagklachten alarmsymptomen zijn als bloedverlies, vermagering, grote hoeveelheden braken of slikklachten. Deze alarmsignalen zijn een reden om met spoed een endoscopie te doen.

  De tweede vraag die de dokter kan stellen is hoe de ontlasting is, de frequentie, de consistentie, de kleur, bijvoorbeeld korte dikke of lange dunne drollen...

  Het eerst zou je denken aan een maagzweer, een ulcus vertriculi.

  Pijn in de bovenbuik na de maaltijd ontstaat als beschadigd slijmvlies wordt blootgesteld aan de etsende werking van het maagzuur dat door het eten wordt geactiveerd.

  Reactie
Reageer op: Buikpijn. Herkent iemand dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief