Helder bloed bij afvegen kont voor minimaal 6 maanden

  • #1

    Goedendag,

    Ik stel deze vraag hier omdat ik beniewd ben naar jullie mening/ervaringen.

    Ik ben 36 jaar en loop denk ik al iets meer dan 6 a 7 maanden met de klachten dat tijdens wandelen ik erg jeuk krijg bij mijn anus, ook wordt het er dan vochtig en als ik dit dan afveeg met wc papier dan zie ik bloed vermengt met het vocht waardoor het wat minder rood is. Ik denk dat de jeuk ook veroorzaakt wordt door het vocht. Ik kan soms vegen wat ik wil maar dan blijft het toch weer vies worden.

    De huisarts had mij doorgestuurd voor een colonscopie, dit is uitgevoerd en daar is op 2 niet kwaadaardige poliepjes na niks gevonden. Maar tijdens de colonscopie kijken ze niet naar de anus zelf..wat ik trouwens wel jammer vind.

    Goed ik dacht vast niks ergs dan...het werd ook wel wat minder dus ik heb er daarna nog maanden mee gelopen. Nu begint het weer erger te worden en komt er weer vocht uit met bloed, het gekke is dit is niet constant/altijd. Vandaag gewandeld zonder klachten.....

    Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt bij de huisarts maar ik maak me eigenlijk heel erg veel zorgen. wat kan dit toch zijn? Een fissuur denk ik niet, ik heb namelijk geen pijn, is het wellicht een fistel?

    Wat denken jullie als je dit zo leest?

    Reageer
    #2

    Hi xpbil,

    Ik heb ongeveer dezelfde klachten als jij. En inderdaad ik heb een fistel dichtbij de anus.
    Ik ben al twee jaar in behandeling bij een kliniek, en wordt binnekort weer geopereerd. Mijn klachten zijn;
    - Als het voornamelijk vochtig is dan gaat het bloeden.
    - Best wel wat jeuk, maar niet altijd.
    - heeeel soms pijn.

    Het klopt dat een fistel niet altijd klachten hoeft te geven en soms wel en soms niet echt aanwezig is. dat komt dat het wondje dan weer open gaat. voornamelijk komt dat door de vocht en viezigheid die de fistel met zich heeft.

    Als het bloed zou ik even controleren waar het ongeveer vandaan komt. Mocht het echt vanuit de anus komen dan kan het ook zo zijn dat er een interne fistel aanwezig kan zijn. Die is echt net bij in de anus.

    Reageer
    #3

    Hi Berkie,

    Bedankt voor je reactie! De huisarts heeft me doorverwezen naar een chirurg, volgens mij om naar de anus te kijken en vanuit daar verder te kijken wat er aan gedaan kan worden. Helaas sta ik in een wachtrij dus ergens pas in nov dec krijg ik hier bericht over.

    Aangezien het bloed echt uit de anus komt en vermengd is met het vocht zou het een fistel kunnen zijn als ik dat zo lees, de huisarts wist het echt gewoon niet….

    Zijn interne fistels goed te behandelen?

    Reageer
    #4

    Ja zeker zijn die goed te behandelen. Ze maken het met een proctoscoop (een apparaat dat die anus goed kan bekijken en de laatste stukje van je endeldarm) het een beetje open. Vervolgens kunnen ze het draineren of klieven. Het geeft alleen niet altijd garantie tot succes. Dus je moet jezelf afvragen of je er echt last van hebt

    Wat alleen belangrijk is bij een fistel dat je word getest op colitus en crohn. Die twee kunnen namelijk een oorzaak zijn van het krijgen van een fistel. Het hoeft niet! Ik heb het bijvoorbeeld niet maar heb het midden 2020 er last van gehad, oktober geopereerd. En het kwam helaas maart van 2021 weer terug waar ik volgende week maandag er weer voor word geopereerd.

    Reageer
    #5

    Ik heb nu toch het vermoeden dat het niet uit de anus komt, ik weet het gewoon niet, wat ik wel weet is dat als ik ga lopen de anus begint te irriteren en er dan bloed komt/is.

    Zie foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Ga dan met de klacht naar de huisarts!

    Reageer
    #7

    Dat heb ik toch gedaan, sta in wachtrij voor proctoloog!

    Reageer
    #8

    Dan nog maar even afwachten... Daar kan zo toch niemand anders antwoord op geven

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hiii XPS,

    nou dat lijkt wel op wat ik de laatste tijd aan mn kont had! haha nee klopt het komt van een huidvat die niet goed dichtgaat. oftewel een fistel! althans dat is mijn vermoeden..

    laat het alsnog even kijken; er zijn genoeg klinieken en ziekenhuizen die er wel raad mee weten

    Reageer
    #10

    Ik zou me niet al te veel zorgen maken en stressen. het kan echt van alles zijn

    Reageer
    #11

    Hi XPSbil,

    weet je al meer? ben benieuwd

    Reageer
Reageer op: Helder bloed bij afvegen kont voor minimaal 6 maanden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief