Vers bloed bij afvegen kont

 • #1

  Hoi,

  Ik zal het even samenvatten, gevolgd door mijn vragen:

  Sinds ongeveer 3-4 maanden hbe ik last van bloed bij het afvegen. Dit is altijd vers bloed, dus helderrood, en heb ik eigenlijk alleen maar als ik (lichte) druk moet zetten. In de ontlasting is, voor zover ik heb kunnen zien, geen bloed te vinden tot nu toe.

  Nu ben ik 2 maanden geleden naar de dokter geweest om ontlasting te laten testen. De uitslag hiervan was dat een bepaalde waarde een klein beetje te hoog was, ik verstond alleen niet welke waarde vanwege de slechte verbinding.

  Nu heb ik ondertussen nog steeds last van het bloed, nog steeds onder dezelfde voorwaarden: helderrood, bij afvegen, alleen bij (licht) persen.

  Nu is dus mijn vraag, wat zou dit kunnen zijn? Ik moet natuurlijk eigenlijk nog een keer ontlasting laten testen om misschien meer te weten te komen, maar het is mij tot op heden telkens weer ontgaan.

  Is dit iets simpels als een aambei of een fissuur? Ik heb namelijk nauwelijks last van jeuk. Ik heb wel sinds het begin hiervan last van dat ik denk dat ik moet poepen, vervolgens ga zitten, dat er dan niks behalve lucht uitkomt, en een beetje slijm, wat dan ook op het toiletpapier terug te vinden is.

  Uiteraard heb ik ook de angst in mijn achterhoofd voor iets als darmkanker, o.a. vanwege het bloed bij het afvegen.

  Hoor graag of iemand mij hierbij kan helpen, alvast bedankt!

  P.S: Ik ben een man van 23 jaar, maar weet niet of deze informatie handig is om te weten.

  Reactie
  #2

  het lijkt toch het gevolg van een aambei of idd een fissuur

  Reactie
  #3

  Oké, verklaart dit dan ook die ietwat hoge waarde in mijn ontlasting? Als ik het Google vind ik alleen iets over een Calprotectine waarde, dus ik denk dat dat het zal zijn?

  Reactie
  #4

  Dat kan ik je zo niet zeggen..dat zou je moeten navragen bij de huisarts

  Reactie
Reageer op: Vers bloed bij afvegen kont
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief