Bloed bij de ontlasting (onderzoek en uitslag)

 • #1

  Hallo

  Vermits ik niet echt info vond over de symptomen die ik had, heb ik mezelf voorgenomen om mijn ervaring hier neer te schrijven voor anderen die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. Ik ben trouwens een vrouw van 29 jaar.

  Op 23 juni stond ik op met uitslag in mijn gezicht (oogleden, rond de ogen, wangen en rond de neus). Ik dacht: 'fout productje gebruikt?' Tegen de middag moest ik naar het toilet, waarbij de stoelgang al platter was en in namiddag volgde er nog enkele keren, MET steeds meer bloed in de ontlasting. Jawel, er echt in én veel. Dus ja... paniek! Nog een ander symptoom was maagpijn.

  Eenmaal ik terechtkon bij de dokter (de volgende dag) kon ik geen stoelgang meer maken voor een staaltje. Ik had gelukkig wel een foto getrokken, om er zeker van te zijn dat ik het me niet inbeeldde. Ik ben nogal een hypochonder. Die foto heb ik dus aan de dokter laten zien, maar die bleef er vrij rustig onder. Hij dacht aan een parasiet en heeft mij antibiotica voorgeschreven en een korte, maar krachtige, dosis Enterol (Is tegenwoordig blijkbaar aangeraden bij een antibioticakuur). Diezelfde avond heb ik een staaltje binnengebracht en daarna mocht ik beginnen met de medicatie. Wat kwam er uit het onderzoek? 'Mevrouw, goed nieuws. Er is niets verontrustend gevonden'. 'Euh... You sure about that?' Het ging dus blijkbaar gewoonweg over een virus, dat een darmontsteking teweeggebracht had en vandaar ook het bloed in de ontlasting.

  Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat je niet naar de huisarts moet. Die ontsteking moest sowieso behandeld worden. Maar je begrafenis beginnen regelen, moet nu ook weer niet.

  Oké verder... ondertussen zijn we dus 19 juli en ben ik nog niet volledig hersteld. Het bloed uit de stoelgang is weg, nu en dan heb ik ook al hardere stoelgang gehad en er zijn dagen geweest dat ik me volledig beter voelde. Aan de andere kant blijf ik periodes hebben van diarree (en dan moet er gewoon alles weer uit) + wanneer het wél harder is, blijf ik vreemde kleuren/vormen produceren (oranje/bruin of lichtbruin met 'stukjes' of ...). Verder ook veel last van mijn maag. Dus ja, vermits we 3.5 week verder zijn... terug naar de dokter. Hij voelde inderdaad dat er veel spanning op mijn darmen staat. 'Normaal mag ik je darmen niet voelen en ik voel touwen als het ware'. Dus medicatie om de darmen tot rust te brengen, iets voor het maagzuur en Motilium op aanvraag (hier zweer ik echt bij, maar is enkel nog verkrijgbaar op voorschrift in België).

  De dokter vermoedt dat stress mijn genezingsproces vertraagt. Ik zit in een enorm stressvolle periode op mijn werk, dus heb ook het advies meegekregen om buiten het werk veel te bewegen groenten en fruit te eten, veel water te drinken (het advies bij zowat alles denk ik :D) én mijn darmen een vast stoelgangmoment aan te leren. Say what? Dus ja, daar ga ik dan maar mee aan de slag. Blijkbaar is het de bedoeling om voor jezelf een moment te kiezen bijv. een half uur of een uur na het avondeten. Dan neem je een boekje mee naar het toilet en daar blijf je dan een half uur zitten tot je stoelgang gemaakt hebt. Uiteindelijk zou dat moeten resulteren in jouw lichaam dat automatisch een stoelgangmomentje inlast na het avondmaal. (Ik weet dat dit voor veel mensen een heel normale zaak is, maar voor mij dus niet. Maar ik had geen idee dat ik dit mijn lichaam kon aanleren.)

  Oké tot daar 🙂 Hopelijk hebben jullie er wat aan.

  Groetjes,

  Aurora

  Reageer
Reageer op: Bloed bij de ontlasting (onderzoek en uitslag)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief