Bloed bij en in de ontlasting?

  • #1

    Hallo,

    Al jaren loop ik te rommelen met mijn darmen. Ik ben 32 jaar en weet dat ik al vanaf mijn 15de al rommel er mee. Dit was eerst enorme obstipatie klachten met oranje slijm erbij. Tussen mijn 20ste - 25ste een keer een darm onderzoek gehad maar hier kwam niks uit. Toen ik zwanger was van mijn zoon inmiddels 3.5 jaar geleden waren de klachten ook weer oranje slijm en wat roestbruine slijm. De dokter voelde toen geen aambei of etc. Maar ik mocht wel op eigen verzoek naar de internist (geloof ik!) maar die kon geen onderzoek doen omdat ik zwanger was. Echter heeft ie wel in het eerste deel van darm gekeken zonder roesje ( enorm pijnlijk! ) maar wederom niks bijzonders.

    Daarna ging het wel redelijk tot dat ik zwanger werd van mijn dochter (die is nu 8mnd!) In de laatste paar maanden werd de ontlasting enorm hard en er was een keer dat het zo vast zat dat er iets knapte (lees: Enorme bloedbad!). Daarna had ik een aambei uitwendig wat goed weg ging met Curanol zalf etc. De huisarts heeft later nog een keer gevoeld maar voelde geen inwendige aambei maar die kon er uiteraard ook wel zitten aldus de dokter. Nu elke keer als mijn ontlasting te hard is heb ik helderrood bloed op de wc papier. Met een spiegeltje keek ik wel eens en er zit dan wel een scheurtje wat ook pijnlijk is dan. ( ook een paar dagen erna met poepen). Goed, dat vondt ik nog geen reden tot paniek zolang het zacht was had ik geen klachten.

    Nu sinds 4 week heb ik ook als het zacht is bloed op de ontlasting? Als het zacht is lijkt het er door heen te zitten.
    Het is geen helderrood bloed maar gewoon 'bloed, niet donkerrood. Beetje vaag maar helderrood is meestal als het scheurtje knapt en dat is nu niet zo.

    Nou raadpleeg ik natuurlijk google en dat vindt ik best 'eng, en ik ben nu best verdrietig. Want ik heb altijd gezegd als er maar geen bloed bij komt dan kan ik er nog wel mee doen dat gezeur met darmen.
    Eigenlijk sinds de geboorte van mijn dochter is het af en aan met bloed na het poepen en nu ook op de ontlasting. Elke keer gaat het dus een stapje verder.

    Iemand een idee wat dit kan zijn ? Of een advies?

    Mijn opa heeft darmkanker niet overleefd en mijn moeder staat onder controle voor poliepen. Dus dat stemmetje knaagt in mijn achterhoofd.

    Ik heb een foto toegevoegd misschien niet zo fijn maar zo ziet het eruit zulke kleine bloed vlekjes zitten door de ontlasting op verschillende plekken.

    Hopelijk, reageert er iemand.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hoi,

    Misschien kun je ontlasting bij de huisarts inleveren voor onderzoek.
    Dan kan er gekeken worden of er idd bloed door zit en of daar verder onderzoek naar gedaan moet worden.

    Reageer
    #3

    Ja, heb de vraag bij de huisarts neergelegd hoor. Maar mijn angst is gewoon torenhoog op dit moment. Ik weet wel dat het bloed is eigenlijk maar het enigste wat ik af vraag waar komt dit vandaan? Ben gewoon bang op dit moment. ๐Ÿ™‚

    Dat het opeens er ook op op en door zit.

    Reageer
    #4

    En hoe gaat het nu?

    Reageer
Reageer op: Bloed bij en in de ontlasting?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief