Bloed bij ontlasting

 • #1

  Ik heb al jaren darm klachten, onregelmatige stoelgang etc. Ik ga soms 5 x per dag met diaree, dan 2 x per dag met zachte licht beige ontlasting en dan opeens weer harde ontlasting (1 x in de maand ofzo een keertje). Ik heb veel buikpijn aanvallen, soms onverteerd voedsel ook in mn ontlasting en vaak ook met slijm proppen erbij. Ben hiervoor naar het ziekenhuis gegaan, ontlasting onderzoek laten doen en bloed onderzoek maar afgezien van wat verhoogde ontstekingswaarden is er niks aangetroffen. Buikpijn aanvallen komen en gaan, soms helpt naar het toilet gaan, soms ook niet want dan komt er niks uit. Ziekenhuis zei dat ik dan PDS heb en m’n bekkenbodem moet trainen. Geen verdere onderzoeken gedaan behalve met de handen.

  Nu viel het mij op dat er ook echt duidelijk bloed bij mijn ontlasting zit, toen ik vanmorgen ging was het eerste gedeelte van mijn ontlasting bloed vrij maar het laatste gedeelte zat dus een rode gloed overheen. Nu ik weer ben gegaan zit nu alles onder die rode gloed. Het is niet heel goed te zien op de foto maar, vanmorgen was het beter te zien maar toen had ik geen foto gemaakt. De ontlasting was toen een stuk donkerder bij dat gedeelte dus viel het meer op. Ik heb geen aambeien. Met afvegen zie ik ook daadwerkelijk bloed, verder geen pijn met de ontlasting, wel dus die buikpijn aanvallen etc.

  Iemand met tips?

  Iemand enig idee?

  Reageer
  #2

  Het lijkt niet gelukt te zijn met de foto

  Reageer
  #3

  Poging 2

  Bijlagen:
  Reageer
  #4

  Ik zie geen bloed maar wel de typische PDS ontlasting. Toevallig rode bieten of kool gegeten? Of pittig eten met veel kruiden?

  Maar als je echt bloed ziet op het wc-papier dat is niet goed hè. Een ander symptoom van darm K is, onverklaarbaar gewichtsverlies. En zo zijn er meer symptomen.

  Maar het kan ook een poliep wezen die te groot is geworden en bloed aflaat. In ieder geval, onderneem wel actie.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je reactie! Geen rode bieten gegeten en pittig eet ik elke dag dus dat zou geen verschil in ontlasting moeten maken haha. Of iets anders wat rood was. En bij de eerdere ontlasting kon je het bloed wel echt duidelijker zien. Nu is het lastig te zien maar omdat het met afvegen wel echt rood was, en de ontlasting naar mijn idee wel een rode gloed heeft, viel het mij op.

  Ik heb geen gewichtsverlies, van wat ik weet. Wel dus die stekende pijn, rommelige buik etc maar dat kan ook zo PDS zijn. Maar heb dus ook ontlasting met echt slijmproppen, het stinkt gigantisch alsof er iets aan het rotten is en ook wel uitstralingspijn naam mijn rug. Maar het ziekenhuis zei dus dat dit allemaal te wijten is aan PDS en er geen verdere onderzoeken nodig zouden zijn. Mijn oma had overigens darm kanker, maar werd wel pas geconstateerd toen ze 97 was, wel in zwaar ver gevorderd stadium , zij was een die-hard en had dus lang gelopen met de klachten. Helaas dezelfde dag is er gekozen voor humane euthanasie omdat het dusdanig ernstig was dat het niet menselijk was om haar wakker te maken. Maar omdat je op die leeftijd toch wel vaak kwaaltjes krijgt, denkt het ziekenhuis bij mij totaal niet aan darm kanker, ook omdat er verder niks in mijn bloed aangetroffen was wat hier op zou wijzen. Maar ik las (ja, google 😅) dat het vaak niet aan te tonen is in bloed klopt dit?

  Ik ga maandag wel even met het ziekenhuis bellen, maar weet niet of ze er iets mee gaan doen. Ik ben nog jong, 34 jaar. Wel heb ik al een anti reflux operatie gehad in 2019 en dus al 15 jaar maag problemen en dus die PDS ook al jaren. Ik word er wel gek van, die pijn elke keer en dan vaak ook echt waterige ontlasting of juist zacht, en vaak ook.

  Reageer
  #6

  * als toevoeging, ik eet ook wel eens dagen niet pittig uiteraard maar daar worden mijn klachten niet meer of minder van. Klachten blijven vrij consequent aanwezig. Heb qua eten een hoop geprobeerd. Ben niet gluten intolerant ofzo, dat is ook allemaal getest. Mijn nieren zouden ook goed zijn en er is nog een hoop andere dingen getest door middel van bloed en ontlasting.

  Reageer
  #7

  Ik heb zelf ook PDS en het is vaak een strijd. Maar ik heb gelukkig ook wel goeie tijden.

  Een vraag: heb je ook al kijkoperatie gehad om mogelijke poliepen op te sporen?. Van een kennis heb ik namelijk dat een poliep ook je ontlasting kan tegenhouden en dat je zo ook diarree kan krijgen. En andere darmklachten zoals buikpijn enzovoort. Tenminste dat zei de arts toen tegen de kennis na dat poliepen waren verwijderd.

  Reageer
  #8

  Ter informatie: zo'n operatie moet heel simpel wezen. Met een camera via de anus naar binnen. Tenminsten dat vertellen ze mij altijd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee een verdere controle via de darmen etc vond het ziekenhuis dus niet nodig, ondanks de hoeveelheid klachten en toch enige aanwezigheid van ontsteking. En ook ondanks alle dagelijkse klachten. Kan ook echt wakker worden van buikpijn etc.

  Reageer
  #10

  Pds is eigenlijk geen diagnose. Het is een stelling van we hebben niets gevonden.

  Heeft u een test van Sibo gedaan
  Heeft u gekeken of u een intolerantie heeft
  Vb. fructose, histamine, lactose, sallicylate oxalate etc…

  Heeft u ooit een darminfectie gehad?
  Heeft u te veel maagzuur of te weinig

  Heeft u een dumpingsyndroom
  Heeft u candida?
  Heeft udysbiose

  Dus het is heeeeel moeilijk om te achterhalen wat het is. Als je eenmaal in de categorie PDS zit zit je eigenlijk in de penarie. Geen enkel arts zal al deze testen gaan uitvoeren. Ze gaan pds zeggen en paar medicaties geven en kijken of het goed gaat.

  Je moet al deze testen eens zelf stap voor stap ondergaan en proberen te achterhalen wat het probleem is. Ik ben zelf al 5 jaar bezig en ik kan zeggen dat ik al mijn triggers heb gevonden adhv een dagboek en dat er bijvoorbeeld een relatie is met Histamine.

  Ik zat dus ook in die categorie PDS maar je moet het gewoonweg uitpuzzelen op de een of ander manier.

  Veel succes nog.

  Reageer
  #11

  Ik heb op lactose en gluten laten testen, parasieten en verder had ze nog wat dingen gedaan.

  Ik had een teveel aan maagzuur, nu nog steeds, maar sinds de operatie is dat met esomeprazol goed te behandelend. Voor de operatie werkte geen enkele medicatie meer in wat voor hoeveelheid dan ook.

  Candida (schimmelinfectie bij de vrouw) heb ik wel eens gehad, wel eens voedsel vergiftiging gehad, ernstige buikgriep etc. Maar er zit dus wel een lichte verhoging in ontstekings waardes in mijn ontlasting. Dit was 120 geloof ik.

  Ja ik vind de diagnose net zo kut als de diagnose fibromyalgie, verzamelnaam voor als er (nog) geen duidelijke oorzaak is voor alle klachten. Maar die word dus makkelijk gegeven…

  Reageer
Reageer op: Bloed bij ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief