Maandenlange buikklachten

 • #1

  Hallo, ik ben een man van 37 jaar en heb sinds oktober last van verschillende klachten. Het weegt enorm op mijn gemoed, niet weten wat er nu exact aan de hand is, en ik maak me soms gek van de zorgen.

  Het begon met scherpe steken in de hartstreek en de maag. Eerste gedachte ging direct naar mijn hart dus meteen afspraak gemaakt bij de cardioloog, waar alles in orde bleek te zijn. Dus focus verschoof richting maag of darmen. Ook had ik vrijwel dagelijks last van een luid rommelende buik, wisselende ontlasting en constante aandrang. Dus huisarts zette mij aan de maagzuurremmers. Dit gaf verlichting maar het onaangename gevoel in mijn buik bleef. Uit een bloedtest bleek overigens enkel een tekort aan foliumzuur.

  Hierna is een stoelgangtest gebeurt waaruit een besmetting met de helico bacterie bleek. Hiervoor kreeg ik dan een vervelende ab kuur waar ik me 2 weken heel miserabel van heb gevoeld. Dit is nu 4 weken geleden, en ondertussen heb ik nog altijd maagpijn (niet continu, maar komt sporadisch op), nu ook enorme last van jeuk aan de anus (soms zelfs het gevoel in de anus, alsof het beweegt??), geïrriteerd gevoel bij en na de stoelgang, soms ook krampachtige pijn aan de anus. Verder is mijn stoelgang relatief normaal denk ik, geen gewichtsverlies en normale eetlust.

  Binnen 3 weken staat een gastroscopie ingepland, maar ondertussen blijf ik maar malen in mijn hoofd. Herkent iemand zich toevallig in deze klachten en is het terecht mij hierin zorgen te maken? Dokter en specialist gaan er wel heel licht over vind ik aangezien ik volgens hen geen alarmsymptomen heb. Ook kan ik de link tussen mijn maagpijn en anusklachten zeer moeilijk snappen, ligt toch zover uit mekaar? Of kunnen die laatste ook door maagzuurremmers veroorzaakt worden, aangezien ik pas sinds dan die klachten heb ontwikkeld? Ik hoop mij snel wat beter te voelen, want ook mentaal gaat het momenteel erg slecht hierdoor.

  alvast bedankt

  Reageer
Reageer op: Maandenlange buikklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief