Lange tijd aanhoudende buikklachten

 • #1

  Hallo ik ben een man van 20 jaar en heb al lange tijd erge last van aanhoudende buikklachten. Zo krijg ik vaak vlak na het avondeten erge last van een zeurende pijn in de onderbuik maar ook soms na het ontlasten last links in de buik, zij en onderrug. Dit voelt dan echt alsof de last op een specifieke plek in het lichaam zit links in de buik. Verder heb ik ook last van verstopping die maar aan blijft houden en voel ik me erg vermoeid. Ben al naar een internist geweest en heb meerdere buikechos, bloedonderzoeken en een ontlastingsonderzoek gehad. Hier kwam allemaal niks uit gelukkig, maar is een ernstige ziekte zoals darmkanker hiermee uitgesloten? Blijf toch bijna elke dag weer last houden en het beïnvloed mijn dagelijks leven heel erg. Heb nu van de dokter zakjes met vezels en mebeverine gekregen. De zakjes helpen me wel met ontlasten maar minder last krijg ik er niet van. Mebeverine neem ik nu 5 dagen 2x per dag en ook daar verminderen mijn klachten niet van. Is dit abnormaal of alarmerend van maak me wel zorgen?

  Reageer
  #2

  Er zijn de nodige onderzoeken gedaan om dingen uit te sluiten. Ik denk dat het toch de obstipatie is die de klachten veroorzaakt
  Drink je wel genoeg?

  Reageer
  #3

  Ja ik drink veel water op een dag. Al helemaal nu ik die zakjes gebruik. De zakjes gebruik ik al een tijd en dus is ontlasten opzich geen probleem. Wel houd ik de buikklachten ondanks het gebruik hiervan.

  Reageer
  #4

  En je hebt helemaal geen diagnose gehad?

  Reageer
  #5

  Er is nooit gezegd wat het daadwerkelijk was. Prikkelbare darm syndroom is wel genoemd als mogelijkheid en daarom neem ik nu ook mebeverine. Alleen helpt dit nog niet tot nu toe voor klachten.

  Reageer
  #6

  PDS kan dan toch wel de oorzaak zijn

  Reageer
  #7

  En zou dit uiteindelijk ook minder kunnen worden? Want ik ben nu 20 en neem er medicijnen voor maar die buikklachten zijn soms gwn echt niet te doen.  Is niet alleen in combinatie met eten en beïnvloed toch wel erg veel mn leven op het moment.

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke bedankt voor al uw reacties ik zal kijken of ik daar iets mee kan doen!

  Reageer
Reageer op: Lange tijd aanhoudende buikklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief