Bloed in ontlasting en aanhoudende buikklachten

 • #1

  Hallo ik ben een jongen van 20 jaar en heb nu al 8 maanden aanhoudende buikklachten, vooral aan de linkerkant heb ik voortdurend een raar gevoel wat veel last geeft in mn buik. Ook heb ik de laatste dagen strepen bloed op de ontlasting. Ik heb al 6 maanden obstipatie en heb eigenlijk nooit aandrang om naar de wc te gaan. Ik heb niet echt supererge pijn in de buik, maar wel echt last. Soms kan ik ook niet goed rechtop staan en heb ik het gevoel dat alles heel strak zit in de onderbuik. In mn buik voelt alles erg oncomfortabel aan. Ik heb al een buikecho gehad en een ontlastingsonderzoek en hier werd verder niks gevonden. Echter had ik toen nog geen bloed in mijn ontlastig en omdat ik al lange tijd last heb maak ik mij best wel zorgen. Iemand die mij kan helpen of iets herkent??

  Reageer
  #2

  Terug naar de huisarts. Als
  Je nu bloed in de ontlasting hebt lijkt me
  Dat een goede rede om er mee heen te gaan

  Reageer
  #3

  Als je al maanden obstipatie hebt is het niet raar dat je buikklachten hebt. En bloed op de ontlasting kan door een aambei worden veroorzaakt.
  Hoe vaak ga je naar toilet om te ontlasten?

  Reageer
  #4

  Bloed op de ontlasting gebeurt wel vaker bij verstopping. Je ontlasting wordt te hard en persen zorgt dan voor een scheurtje. En dat geeft bloed. Niets om zorgen om te maken.

  Maar het is wel belangrijk dat je stoelgang sneller gaat. Wat is daar al aan gedaan?

  Drink je genoeg, beweeg je genoeg? ga je op tijd?
  Is een trage schildklier uitgesloten?
  Slik je medicatie zoals pijnstillers? Die drogen nl ook uit.

  Je kunt zoethout thee drinken en je buik wat masseren zodat de ontlasting makkelijker komt.
  Er is ook medicatie tegen verstopping.

  Reageer
  #5

  het verschilt hoevaak ik per week naar het toilet ga om te ontlasten maar ik denk gemiddeld 1x per 3 dagen. Ik heb aan medicatie zakjes met elektrolyten meegekregen die ik al meerder malen heb gebruikt alleen kreeg ik daar de laatste keer juist veel meer last in mijn buik van. Ik neem geen pijnstillers en een trage schildklier is uitgesloten. Maandag weer naar de huisarts.

  Reageer
  #6

  Sterkte!

  Probeer voor maandag nog eens uit om veel warm (niet heet) water te drinken. Zeg 2.5 liter morgen. Beetje zout en suiker erin.

  Reageer
  #7

  Inmiddels bij de huisarts geweest,

  Toch maar weer aan de zakjes elektrolyten was voor nu het beste plan. Als ik nog een keer bloed in de ontlasting aantref eventueel foto maken.

  Zit nu weer 2 dagen aan de zakjes maar krijg daar eigenlijk alleen maar meer last van in mijn buik met name aan de linkerkant, en links in de onderrug en rechtop staan gaat soms echt moeizaam door de last die ik van mijn buik en onderrug ervaar.Ontlasten gebeurd nu uiteraard wel vaker.

  Vraag me nog steeds echt af waardoor ik zoveel last van mijn buik en Ontlastingspatroon ervaar en ook al voor zo'n lange periode. Lig er wakker van snachts...

  Reageer
  #8

  Je darmen zullen toch eerst weer een beetje op gang moeten komen. Dat is na 2 dagen zakjes niet meteen opgelost

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Update:

  Ik gebruik inmiddels alweer 6 dagen zakjes elektrolyten, elke ochtend 1. Ik heb wel elke dag ontlasting, maar het lucht totaal niet op. Heb alleen maar meer last in m'n buik en ben constant misselijk als ik wat heb gegeten. Als ik de zakjes niet neem voel ik me eigenlijk nog beter. De last die ik in m'n buik heb is moeilijk te beschrijven maar ik ben er gewoon niet lekker  van al 3 dagen. Het voelt allemaal heel strak aan in mijn buik en linksonder doet het soms pijn. Ben er echt goed zat van en ik snap echt niet wat dit kan zijn loop er al bijna 8 maanden mee. Iemand een advies voor nu??

  Reageer
Reageer op: Bloed in ontlasting en aanhoudende buikklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief