Relatief lange aarsmaden in mijn ontlasting

 • #1

  Hallo! Een paar weken geleden had ik voor het eerst witte wormpjes in mijn ontlasting. Daar was ik toen achter gekomen omdat ik 's nachts in bed veel jeuk had rond mijn anus, en tijdens het krabben voelde ik wat zachts en kneedbaars zitten. Gelijk naar de wc gegaan om te kijken, en ja hoor.

  Aangezien dit de eerste keer was dat ik hier last van had, ben ik direct online op onderzoek gegaan naar wat voor wormpjes dit precies zouden kunnen zijn en wat er aan te doen valt. Na meerdere websites geraadpleegd te hebben, voldeden mijn waarnemingen en klachten op bijna alle punten met de meest voorkomende wormpjes, namelijk de zogeheten aarsmaden. Het enige waarbij de wormpjes in mijn ontlasting afweken van de voorgeschreven informatie over aarsmaden, was dat mijn wormpjes zo'n 2 tot 3 cm lang zijn, ipv de 0,5 tot 1 cm die ik online telkens tegenkom (na die eerste nacht heb ik 2 wormpjes apart gelegd en de volgende ochtend waren ze (al verschrompeld en opgedroogd) wel ongeveer 0,5 cm).

  De volgende dag ben ik gelijk langs de apotheek gegaan om een doosje mebendazol te halen, op aanraden van meerdere websites bij sprake van aarsmaden. Het is nu zo goed als twee weken nadat ik de tweede pil van de mebendazol-kuur heb genomen, maar ondanks dat en dat ik de laatste weken extra goed heb gelet op het voorkomen van verdere besmettingen (extra goed handen wassen, regelmatig van ondergoed wisselen, etc.) heb ik zojuist weer twee wormpjes in mijn ontlasting gespot. Na meerdere malen gegoogled te hebben of het wel echt aarsmaden zouden kunnen zijn of misschien toch een ander soort worm die er op lijkt maar wat langer is, vond ik nergens een bericht van iemand die hetzelfde heeft als ik.

  Vandaar dat ik besloten heb om hier dit bericht te plaatsen, in de hoop dat iemand hier wellicht mij er wat meer over kan vertellen, over of ik misschien nog een mebendazol kuur moet beginnen, of dat ik er beter mee langs de huisarts kan gaan. Ik ben namelijk (nog) niet langs de huisarts geweest hiermee, omdat ik in feite eigenlijk geen last ervan heb. Ook heb ik al weken geen bijzondere jeuk meer rond mijn anus, noch wormpjes in mijn ondergoed gevonden 's ochtends.

  Heeft iemand wellicht een verklaring waarom mijn wormpjes een soort 3 keer zo lange aarsmaden zijn (alle andere specificaties voldoen ze wel aan namelijk) en waarom de mebendazol-kuur dan niet geholpen heeft?

  Bij voorbaat dank!

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het dan toch verstandig is om daarmee naar de huisarts te gaan voor een ontlastingsonderzoek

  Reageer
Reageer op: Relatief lange aarsmaden in mijn ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief