Witte worm 5 cm in ontlasting

 • #1

  In eerste instantie dacht huisarts aan aarswormpjes, maar nu vond ik twee wormen van 5 cm lang en 2 mm breed in de ontlasting. Aarswormen zijn maximaal 1 cm lang. Lijkt enigszins plat. Mebendazol kuren zijn niet effectief. De klachten verergeren bij lage weerstand (verkoudheid).
  Sorry voor de vieze foto.
  Wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  Dat lijkt een lintworm.

  Als dierenartsassistente weet ik dat "gewone" wormenkuren bij lintwormen niet afdoende zijn,deze moeten met een speciaal daarop gericht middel behandeld worden.

  Lever de volgende keer een stukje in bij je huisarts en laat onderzoeken welke worm dit precies is. Dan kun je een daar op gerichte kuur krijgen.

  Ga vooral niet een extra gewone kuur gebruiken,de wormen kunnen daar resistent door worden!

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie! Nav de foute diagnose heb ik al een aantal keer mebendazol gebruikt. Dikke kans dat de inwonende gast inmiddels resistent is.

  Reageer
  #4

  En waarschijnlijk is je gast zowieso niet onder de indruk van dat middel, maar ben je iets nodig wat echt speciaal tegen zijn soort bedoeld is..... Balen dat je huisarts hem niet beter geïdentificeerd heeft,anders had je hem gelijk aan kunnen pakken. Laat je goed voorlichten hoe je er van afkomt,lintwormen bestaan uit segmenten,ze kunnen afbreken en nog gedeeltelijk verder leven. En dus eitjes blijven leggen die weer nieuwe wormen worden. Je moet echt de cyclus doorbreken om er echt af te komen.

  Reageer
  #5

  Inmiddels door tweede test bij Saltro bevestigd als lintworm. Hartelijk dank.

  Reageer
Reageer op: Witte worm 5 cm in ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief