Worm in ontlasting

 • #1

  Goedendag,

  Zojuist heb ik een bruine worm van een kleine 10 cm uit m’n anus getrokken tijdens het afvegen van mijn billen. Weet iemand wat voor worm dit kan zijn? Heb een foto (van een dee van de worm) toegevoegd.

  Alvast bedankt voor de reacties

  Reageer
  #2

  Wormen zijn eigenlijk meestal niet bruin van kleur,maar wit of rood/roze,is het niet een stuk onverteerd voedsel?

  Als je dit weer zou krijgen,kun je de "worm" het beste even afspoelen,dan is hij beter te beoordelen.
  Je zou hem dan,als het idd een worm is, naar je huisarts kunnen brengen om te laten kijken welk type worm het is en met welke kuur die bestreden kan worden.
  Een lintworm bijvoorbeeld is immuun voor de kuurtjes die meestal voorgeschreven worden bij een worminfectie,daar is een specifieke kuur voor nodig.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je tip. De huisarts denkt aan een spoelworm. Heb er een medicijn voor gekregen.

  Reageer
  #5

  Dit is geen spoelworm

   

  dit lijkt meer op een lintworm. Indien je nog buikpijn hebt kan het nog zijn dat de kop nog vasthecht aan je darmwand. Ik zou toch ook eens vragen voor yomesan.

  Reageer
  #6

  @Anoniem op een lintworm lijkt het in mijn ogen niet, een lint worm is egaler van vorm en bestaat uit segmentjes die even groot zijn,deze komen vaak gewoon wit als bami sliertjes met de ontlasting mee.
  Ook afgebroken segmenten,mocht de kop zijn blijven zitten.
  Qua model vind ik dit,wat de huisarts ook zei, eerder op een spoelworm lijken.

  En in plaats van naast de kuur die nu al gegeven is, nog een andere kuur te gaan vragen,is het bij blijvende klachten beter om eerst de soort worm te laten bepalen.
  Dan kan er gericht een kuur gegeven worden.
  Als je meerdere middelen tegelijk of vlak na elkaar gaat gebruiken,is de kans op resistentie tegen beide middelen groot.
  En dan heb je dus echt een probleem.

  Reageer
  #7

  dit lijkt echt niet op een spoelworm. Deze is plat. Bovendien is een spoelworm 10-15 cm lang max. Dit lijkt veel langer. Ook spoelwormen zijn wit maar bij wormen die langdurig in de darm zijn ziet men vaak de verkleuring bruin.

  We zullen wel horen wat het is indien gebruiker het heeft binnengebracht.

  De medicatie die gegeven moet worden hangt idd af van welke wormsoort het is maar geen enkel geeft een slaagkans van 100 procent.

  Reageer
  #8

  Een spoelworm bij de mens kan wel tot 40 cm lang zijn.

  Reageer
  #9

  Ik denk ook niet dat het een lintworm is. Er waren geen segmenten zichtbaar en de breedte van de worm verschilt. De worm was “maar” een centimeter of 10 dus wat dat betreft kan het prima een dode spoelworm zijn toch? Ik had verder overigens geen klachten, dus hoe kom ik erachter dat het een lintworm is, mocht het zo zijn?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Om de soort van de worm te bepalen,zou je hem via je huisarts kunnen laten onderzoeken. En als je echt klachten zou hebben die op een zware worm besmetting zouden wijzen, een darmonderzoek.

  Spoelwormen heb je vaak dan één van,je zou er na de kuur meer dode van in je ontlasting kunnen vinden. Spoelwormen hebben een beetje de vorm van taugé.

  Een lintworm hoeft ook niet direct klachten te geven, als je er eentje hebt,kan hij jaren aanwezig zijn zonder dat je het merkt. Wel kun je dan regelmatig stukjes ervan in je ontlasting vinden,dat zou je dan in de gaten kunnen houden. Die segmentjes zien er uit als stukjes gekookte bami, plat en wit.

  De vorm van beide verschilt duidelijk als je ze naast elkaar zou leggen.

   

  Reageer
  #11

  Bedankt voor de informatie Suzan. Heb nooit witte stukjes in mijn ontlasting opgemerkt maar zal het in de gaten houden. Als ik zelf foto’s van een lintworm opzoek lijkt het niet op zo’n ding, meer dat taugé-achtige uiterlijk waar jij over sprak.

  Reageer
  #12

  Een lintworm is plat en bestaat uit segmentjes,als stukjes gekookte bami.
  Een spoelworm is rond,taugé achtig.
  Had je de worm die je gevonden had nog ingeleverd voor onderzoek?

  Reageer
  #13

  Dan had je dat "ding" naar de huisarts moeten brengen. Maar dat zal geen lintworm zijn

  Reageer
  #14

  Nee, de huisarts zei het te weten naar aanleiding van mijn omschrijving.

  Reageer
Reageer op: Worm in ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief