PDS klachten ’s nachts – slecht slapen

 • #1

  Ik ben een man, 37 jaar oud en heb al ruim 20 jaar last van PDS. Oorspronkelijk vooral buikpijn in combinatie met obstipatie en diarree, vooral bij stresssituaties en bepaalde etenswaren.

  Echter, sinds enkele jaren zijn hier klachten bij gekomen. Waar ik het meeste last van heb is dat ik ’s nachts het gevoel heb dat mijn lichaam zichzelf langzaam vergiftigd, de buikpijn en misselijkheid neemt gedurende de nacht toe. Daarbij heb ik veel spierspanningen door mijn hele lijf. Pas als ik ’s ochtends rond 6 uur naar de wc ben geweest (eerder lukt niet) gaat dit gevoel weg.

  Omdat ik daardoor ’s nachts vaak uren wakker lig, wordt het voor mij steeds moeilijker om goed te functioneren in de maatschappij (fulltime baan en zorg voor kleine kinderen) en val ik regelmatig overdag achter de computer in slaap. Daar maak ik mij zorgen over en ik ben bang dat ik dit niet lang meer vol ga houden.

  Ik gebruik een aantal medicijnen (macrogol tegen obstipatie, Mebeverine en probiotica) maar ik heb het idee dat dit niet echt werkt (in ieder geval niet ’s nachts). Ook ben ik overdag vaak duizelig en moet ik heel vaak plassen.

  Ik zit eigenlijk met de volgende vragen:

  - Herkent iemand zich in dat gevoel dat ik ’s nachts heb? Zo ja, is er iets dat bij jullie hielp hiertegen?
  - Toen ik bij de dokter kwam met deze klachten zei deze de klachten lijken op PDS. Ik heb echter nooit een ‘officiële diagnose’ gehad. Ik weet dat je PDS niet bij een onderzoek kunt vaststellen, maar kan er wellicht wel dingen worden onderzocht, zodat ik zeker weet dat het niets anders kan zijn? Hoe is de diagnose bij jullie gesteld en zijn er nog andere mogelijkheden?
  - Herkennen jullie het vaak moeten plassen overdag? Ik twijfel of deze klachten ook bij PDS horen, of dat dit wellicht een andere oorzaak heeft.

  Alvast bedankt voor jullie reacties.

  Reageer
Reageer op: PDS klachten ’s nachts – slecht slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief