Nare ontlastingsgeur en natte bilspleet

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds mei vorig jaar de ziekte van Crohn. Inmiddels hebben de medicijnen geholpen tegen de pijn en ik kan weer (bijna) alles eten. Wel ben ik nog enigszins moe, maar verder voelt het alsof ik de ziekte niet heb. Helaas heb ik sinds de diagnose wel last van een of andere vloeistofproductie rond de anus en bovenin de bilspleet. Bij het sporten zweet ik daar 10x zo erg als voorheen, dus grote kans dat het zweet is, maar weet het niet zeker. Ook als het zeer koud is en ik net heb gedoucht zitten er alweer strepen in de onderbroek en de bovenkleding, maar niet altijd ('s zomers zo'n 5 dagen per week, 's winters veel minder).

  Wel is er altijd een zeer penetrante zure ontlastingsgeur die altijd uit die regio komt, zelfs direct na het douchen. Het komt recht door m'n bovenkleding en ik begin hierdoor enorm te stinken, hoewel omstanders het niet merken. Doordat ik zelf zo stink, vooral na het rollen tijdens de slaap, douche ik een gedeelte van m'n lichaam elke ochtend omdat ik me zo vies voel. Ook limiteer ik me qua meubilair (waar ik wel/niet zit). Het heeft enorme psychologische gevolgen en ik trek me een beetje terug in het dagelijks leven.

  Doktoren weten niet wat het is. Het is ook geen fistel. Iemand die hier wel iets van afweet?

  Reactie
  #2

  Je hebt ook geen last van aambeien? Ben je al bij een proctoloog geweest? Gebruik je zetpillen?

  Reactie
  #3

  Heb een jaar lang budesonide gebruikt om van de buikpijn af te komen. Geen zetpillen. Ik ben alleen bij de MDL arts / internist en een huidarts geweest. Volgens hen was er niks merkwaardigs te zien, wat ik zelf wel vreemd vind aangezien de huid rond anus en bilspleet nogal rood en donker is vergeleken met voorheen.

  Reactie
  #4

  Vraag dan een verwijzing voor de proctoloog

  Reactie
  #5

  Dat zal ik doen, bedankt voor de tip.

  Reactie
Reageer op: Nare ontlastingsgeur en natte bilspleet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief