Darm- en blaasklachten

 • #1

  Hallo,

  Op het forum stonden darm- en blaasklachten apart van elkaar, dus ik zet het maar onder het kopje van maag-, darmklachten.

  Ik heb eigenlijk al mijn hele leven wel problemen met mijn darmen en mijn blaas als in dat ik altijd wat gevoelig ben geweest voor verstopping in de darmen en een overactieve blaas. Nu is het zo dat het een tijdlang daarmee veel beter ging en het onder controle was. In het verleden heb ik hiervoor ook veel onderzoeken gehad en zeiden ze elke keer dat het psychisch was. Puur omdat ze lichamelijk destijds niks konden vinden wat het kon verklaren.

  Nu is het zo dat ik sinds een aantal maanden geleden weer heel erg last heb van darm- en blaasklachten. Zelfs zo ernstig dat ik bijna niks meer kan. Ik moet namelijk continu een wc in de buurt hebben omdat ik meerdere keren per uur daar naartoe moet. Het begon weer met verstopping in de darmen. Daarvoor heb ik nu chronisch lactulose voorgeschreven gekregen. Alleen als ik dat elke dag neem, worden mijn darmen overactief en blijf ik naar de wc gaan en raakt ee boel ook geĂ¯rriteerd. Echter als ik de lactulose niet neem, zit ik meteen weer verstopt en krijg ik daar ook weer gigantisch last van. Beide situaties hebben zn uitwerking op mijn blaas heb ik het idee, nameliik dat die ook overactief wordt. Er moet een verband zijn. Kan bijna niet anders. Ik moet dus ook de hele tijd naar de wc om te plassen, ook wanneer mn blaas gewoon leeg is en het is niet zo dat er dan niks komt. Nee, het blijft gewoon komen, soms meerdere keren per uur. Wel is de urine op een gegeven moment praktisch kleurloos.

  Ik weet niet goed wat deze klachten kan verklaren. Het enige wat ik me eventueel kan bedenken, is dat medicatie een rol mee kan spelen. Sinds een paar maanden slik ik een MAO-remmer, wat nogal heftig spul is. Maar ik slik al sinds mijn 18e allerlei medicatie (ben nu 30) en de klachten waren nooit zo heftig. Ik ben alleen een beetje bang dat als ik naar de huisarts ga er weer hetzelfde gezegd wordt: dat het psychisch is. En ik kan dat niet zo goed geloven.

  Heeft iemand hier tips of adviezen of herkent iemand mogelijk deze klachten? Alvast bedankt. đŸ™‚

  Reactie
Reageer op: Darm- en blaasklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief