Random in de ochtend buikkrampen zonder enige reden

 • #1

  Hallo allemaal,

   

  Ik heb een erg vervelend probleem waar ik echt niet snap hoe het komt.
  Regelmatig heb ik s'ochtends last van mijn buik als ik naar school ga reizen. Dat duurt +/- 2 uur. (Ik ben 18 en studeer.) Tijdens het reizen begint de buikpijn/krampen en wordt na een tijdje erger. Het voelt dan alsof ik erg nodig moet poepen (Verschrikkelijk woord, maar het is toch zo). Vaak moet ik dan ook winden laten, die ik ophoud. Ik ga niet in het OV telkens wind laten haha..
  Verder rommelt het dan ook best wel in mijn buik. Ik denk dat dat komt omdat ik mijn winden dan ophoud.(?)

  Als ik dan op school aan kom, gaan de buikkrampen eigenlijk vanzelf weg. (Soms al wat eerder) Soms blijven ze en moet ik ook daadwerkelijk naar de wc, wat resulteert in zeer dunne ontlasting en ook met een onaangename geur. (Ik bedoel, ontlasting ruikt nooit echt lekker maar dit is echt onaangenaam.) Daarna gaan de buikpijn/krampen vrijwel altijd snel genoeg weg. Uitzonderlijk geval is dat ik de hele dag nog rondloop met slecht gevoel in mijn buik.

  Soms heb ik een aantal weken nergens last van en soms kan het wel 2 tot 3x in de week voorkomen.
  Ik heb echt geen flauw idee hoe het komt, ik heb geen spanningen of echt stress. Als ik spanning had, had ik het wel gesnapt omdat het dan vrij snel op mijn darmen slaat maar dat is dus niet het geval. Tot zover ik weet dan.

  Dit duurt al 3 jaar nu. Sinds dat ik met mijn MBO ben begonnen.

  Ik ben nog niet naar de huisarts geweest, dat wil ik nog wel gaan doen maar ik ben bang dat ik een standaard antwoord krijg waar ik niks mee kan.

  Wat zou dit kunnen zijn?

   

  In voorbaat dank!

  Reactie
  #2

  Niemand? ūüôĀ

  Reactie
  #3

  Misschien deels spanningen, deels je voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen. Adem je op de juiste manier, naar je buik toe? Weet niet of je vroeger eet op  dagen dat je naar school gaat of andere dingen eet. Direct ontbijten is eigenlijk niet zo goed. Zelf neem ik m'n ontbijt mee als ik 's ochtends ergens moet zijn en eet het dan van tevoren wel op. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Eventueel pilgebruik of andere medicatie kan klachten geven. Wat ook zou kunnen spelen zijn electromagnetische velden om je heen tijdens je reis. Of neem je andermans spanningen over?

  Reactie
  #4

  Hoe bedoel je naar je buik toe ademen?

  Ik eet nooit direct wanneer ik opsta. Ik neem altijd mijn ontbijt mee en soms eet ik het in de trein op en soms op school. Ook gebruik ik geen pillen of andere medicatie.¬†Elektromagnetische velden lijkt mij ook niet het geval omdat ik het de terug weg nog nooit heb gehad. (Gelukkig maar) √Čn omdat ik het niet altijd heb.

  Iemand anders spanningen overnemen denk ik ook niet dat dat het geval is. Ik zou niet weten van wie namelijk.

  Wat mij wel opvalt is dat ik meestal heb als ik het vroegst moet beginnen. (Dan moet ik 6 uur opstaan, half 7 gaan. Half 9 op school.) Zou mijn buik daar niet goed tegen kunnen? Lijkt mij ook weer vreemd omdat ik het dus niet altijd heb..

  En als het misschien toch spanningen zijn, waarvan ik dus echt niet weet hoe dat zou komen. Zijn er daarvoor oefeningen of tips om dat te verminderen? Denk niet dat dat zo makkelijk gaat maar je weet nooit.

  Bedankt voor je reactie!!

  Reactie
  #5

  Vergeten toe te voegen..

  Vandaag had ik al erge dunne ontlasting voordat ik mijn huis uit ging. Erg vreemd vind ik dit.. En heel vervelend. Het positieve daarvan is wel dat ik dan geen last meer van mijn darmen heb onderweg.

  Reactie
  #6

  Niemand die nog iets zou kunnen weten?

  Reactie
  #7

  Probeer eens om er op te letten, wat je 's avonds en overdag eet en drinkt voordat je met klachten opstaat...

  Reactie
Reageer op: Random in de ochtend buikkrampen zonder enige reden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief