Loze aandrang en buikkrampen

 • #1

  Hallo,

  Ik had graag wat info gekregen over mogelijke oorzaken van mijn symptomen.

  Om even kort te schetsen. Ik heb sinds vrijdag last van buikkrampen en loze aandrang. Ik ben iemand die al heel mijn leven vaak last heeft van mijn darmen (soms maanden niet, dan plots weken wel). Vaak lucht in darmen vooral en krampen na eten. Heb niet zo veel diarree.

  Laatste drie dagen vooral last in late namiddag / avond. Rond de ochtend en middag heb ik niet echt last.
  De klachten zijn vooral links onder in buik en heb dan plots het gevoel dat ik naar toilet moet maar als ik dan ga komt er niks uit buiten een klein beetje lucht of enkele kleine bolletjes.

  Klachten gaan bijna altijd over met slapen. Heb ook geen slaapproblemen. Als ik ga slapen zelf met kramp dan geraak ik vrij snel in slaap, 's morgens zijn de klachten dan meestal weg.

  Wat zou hier de oorzaak kunnen van zijn?

  Reageer
  #2

  Dat kan van alles zijn. spanning/stress/PDS/obstipatie
  Drink je voldoende water (2 liter per dag)? Eet je dagelijks een stuk fruit? Eet vezelrijk en groenten?

  Reageer
  #3

  Dank voor de reactie.

  In normale omstandigheden eet ik niet al te veel fruit. Ik probeer althans minstens 1 stukje fruit per dag te eten. Ik drink redelijk wat water, maar geen 2 liter. Eerder een halve tot een volledige 1.5 liter fles.

  Qua vezels denk ik dat ik wss ook wel een tekort heb. Ik eet nu wel terug sinds vandaag havermout als ontbijt met een munt thee.

  Heb vandaag nog niks van suikers gegeten. Havermout, munt thee, wat cachew nootjes, een mandarijn en 4 sneden half grof brood met patee en prepare. En heb opnieuw krampen die begonnen rond 3 uur in de namiddag gepaard met af en toe broebelingen in darmen. Welliswaar zijn de krampen minder dan gisteren. (heb gisteren biefstuk met friet enzo gegeten)

  Ik moet zeggen dat wat ik nu voel wel al vele malen gehad heb in het verleden. Meestal duurt het een aantal dagen.

  Reageer
  #4

  Ik denk dat het toch een vorm van obstipatie is

  Reageer
  #5

  Het rare is wel dat ik deze ochtend naar toilet ben kunnen gaan en de ontlasting was vrij normaal. Is dit mogelijk als het obstipatie zou zijn?

  Reageer
  #6

  Het zou kunnen. Als je de afgelopen dagen wat meer moeit e hebt gehad

  Reageer
  #7

  Hey,

  Kleine update. Deze ochtend naar toilet geweest en stoelgang bestond uit kleine keuteltjes (donkerbruin).

  Deze middag had ik milde diarree die bruingeel was van kleur. Heb sinds deze voormiddag ook terug broebelingen en wat milde krampen.

  Voor de rest niet echt andere symptomen. Enkel klachten in buik en stoelgang. Voel me niet moe of slecht.

  Zeggen deze symptomen iets?

  Reageer
  #8

  Een natuurgenezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken. Oplosbare vezels zijn belangrijker dan onoplosbare vezels uit brood. Die laatste kunnen juist problemen geven. En beter geen brood als hoofdmoot van de maaltijd. Beste is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Denk bijv aan een zelfgemaakte maaltijdsoep of maaltijdsalade met een beetje brood. Wat havermout betreft daar beter ook wat vet bij gebruiken. Sowieso je voedingspatroon eens onder de loep nemen. Wat zit er bijvoorbeeld in die patë? Denk aan conserveringsmiddelen. Friet beter ook niet te vaak eten of misschien beter niet. Wat vezels betreft kan je denken aan psyllium als aanvulling.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat lijken dan toch echt obstipatie klachten

  Reageer
Reageer op: Loze aandrang en buikkrampen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief