rugpijn

  • #1

    Hallo, ik ben een jongen van 16 jaar.
    Ik heb sinds een kleine week last van mijn rug. Vooral aan de rechterkant. Er zit een rode/blauwe plek die loopt over mijn ruggengraat (of er net naast aan de rechterkant, in ieder geval redelijk in het midden van mijn rug). Ik voel ook lichte prikkelingen in mijn rechterhand -en voet. Ik denk dat ik hier last van heb gekregen nadat ik te veel verkeerde optrekoefeningen en opdrukoefeningen heb gedaan. Zou ik een hernia kunnen heben opgelopen door overbelasting? Ik ben op het moment best bang dat het iets ergs is en heb pas dinsdag een afspraak bij de huisarts. Kunt u me geruststellen?

    alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Een hernia is niet erg waarschijnlijk. Ik denk eerder dat het een spier is die overbelast is geraakt.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    bedankt voor de reactie 🙂 Ik vroeg me alleen nog af of die tintelingen/prikkelingen en blauwe plek op mijn ruggengraat dus komen de door die overbelaste spier(en)? En heeft u enig idee hoe lang het herstel duurt?

    alvast bedankt!

    Reageer
    #4

    Ik denk dat daar inderdaad door komt. Maar hoelang het duurt, kan ik je helaas ook niet zeggen

    Reageer
    #5

    Ben vandaag naar de arts geweest, bleek een lichte scoliose te zijn. Alleen wisten ze niet waar die blauwe plek vandaan kwam, maar daar maakten ze zich niet zo'n zorgen om zeiden ze. Maar geeft een lichte scoliose wel pijn (en een blauwe plek) dan?

    Reageer
    #6

    Pijn kun je daar van hebben, maar een blauwe plek zou op zich wel wat vreemd zijn

    Reageer
    #7

    Ik ben best bang dat er iets van een tumor zit op mijn ruggenmerg (ik ben snel bang), maar is die kans groot?

    Reageer
    #8

    Nou nee, dat beslist niet....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    oke bedankt, het was trouwens geen blauwe plek maar meer een rode, maar ik ga stoppen met mezelf bang maken nu :p.

    Reageer
    #10

    De plek om m'n rug zit er nog steeds, hij is wel wat lichter van kleur geworden en geulukkig ook kleiner. Hij is een beetje rood/geel op het midden van mijn ruggengraat. Ik heb er 3 weken niet echt last van gehad, maar nu voel ik het sinds 2 dagen weer wat opspelen. Het doet pijn als ik rechts net naast mijn wervels druk aan de rechterkant. De pijn zou kunnen komen doordat ik er de laatste paar dagen weer wat meer aan zit. Zal ik weer teruggaan naar de huisarts?

    Reageer
    #11

    Blijkbaar toch een bloeduitstorting. Het verkleuren is dan wel een goed teken. Probeer er niet te veel aan te zitten. Dan kun je er namelijk wel meer last van krijgen

    Reageer
    #12

    bedankt voor het antwoord, ik zat er trouwens wel naast, want mijn ma zegt dat het ipv blauw wat bruiner is geworden, maar dat doet er vast niet toe, de omvang van de plek is kleiner geworden. Maar hoelang duurt het dan voordat zo een bloeduitstorting is verdwenen? Een maand vind ik al wel lang. Ik hoef me geen zorgen te maken en terug te gaan naar de huisarts dus? alvast bedankt voor uw antwoord.

    Reageer
    #13

    Bruin is ook prima.....
    Het kan wel even duren voordat zo'n bloeduitstorting weg is. Dat is o.a. ook afhankelijk van de plek waar zit. Je hoeft daar niet meteen naar de huisarts voor.

    Reageer
    #14

    Hoi

    Ik ben vorig jaar naar de huisarts geweest en hij wist niet precies wat het kon zijn. Als het er na 2 weken nog zou zitten moest ik terugkomen. Mijn rugpijn van vorig jaar was echter weg voor de rest van 2016   (op de blauw/rood/bruine plek na) dus ik ging niet meer terug. ik kreeg opeens 2 weken geleden een weekend veel last van mijn rug op hetzelfde plekje net boven het midden van mijn ruggengraat net ernaast en het straalde uit naar mijn hele bovenlijf (ook borst). Ik zat dat weekend erg veel en ik had er ook vooral last van toen ik zat. Nu is het weer redelijk weg en heb ik weer nauwelijks last van. De plek op mijn ruggengraat van vorig jaar zit er nog steeds (maar het is denk ik wel kleiner). Komt dit alles waarschijnlijk doordat ik een verkeerde houding heb ? Daar denk ik zelf namelijk vooral aan, dat ik wanneer ik zit gewoon op twee wervels steun ofzo.

    Ik moet daarbij wel nog zeggen dat ik sinds een paar maanden soms bij het uitademen als ik mijn mond opendoe (vooral na een inspanning) een soort piepje hoor, niet dat ik dit echt beangstigend vind, maar mijn vader is een paar jaar terug wel overleden aan longkanker en bij hem begon het ook met vage rugklachten, het werd pas na anderhalf jaar vastgesteld omdat niemand een idee had wat het kon zijn, al waren zijn klachten heel anders en veel ernstiger dan die van mij dus lijkt het me heel onwaarschijnlijk. Wat denkt u?

     

     

    Reageer
    #15

    Het zou een houdingsprobleem kunnen zijn. Ga met de klachten naar een fysiotherapeut

    Reageer
Reageer op: rugpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief