Hoe snel werken de darmen van kinderen?

 • #1

  Mijn dochtertje van bijna drie heeft net gegeten. Echter een 3 kwartier later komt de spinazie er kompleet onverteerd weer uit in de ontlasting. Vroeger had ze dat wel eens maar dan was het slijmerig en ook pas na een paar uur.

  Binnen een uur al weer je voedsel er uit poepen lijkt mij niet normaal en zo neemt ze natuurlijk geen enkel voedingsstof op....

  Het vlees en de pap en de aardappels waren niet te vinden in de ontlasting.

  Wie helpt me van mijn ongerustheid af?

  Reactie
  #2

  Gemiddeld duurt de reis van mond tot kont een etmaal. Dit kan langer zijn, maar ook korter.

  Zo snel als bij uw dochter is niet normaal.

  Reactie
  #3

  Leer kinderen naar hun eigen poep te kijken. Zitten er onverteerde stukken eten in? Is het stevige poep? En, ook belangrijk, wordt er iedere dag gepoept? Zoniet, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat een kind te weinig vezels binnenkrijgt of te weinig drinkt.
  Tips die de spijsvertering kunnen bevorderen: neem de tijd voor het eten; geef porties die niet groter zijn dan wat een kind zelf losjes in de hand zou kunnen houden; kauw goed en lang; drink geen water tijdens het eten

  Rust draagt bij aan een goede werking van de maag. Goed kauwen zorgt ervoor dat eten voor een deel wordt voorverteerd. Een overzichtelijke portie biedt de maag en darmen de ruimte om het eten te verteren en voorkomt dat een deel ervan gaat rotten. Geen water drinken ten slotte zorgt ervoor dat het maagsap niet wordt verdund en dus optimaal zijn werk kan doen.

  Zie hier voor een animatie van de spijsvertering:

  http://games.voedingscentrum.nl/spijsvertering/spijsvertering.html

  Reactie
Reageer op: Hoe snel werken de darmen van kinderen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief