Vervelend probleem met oren

 • #1

  Hallo iedereen,

  Toen ik laats in de disco kwam kwam ik erachter dat het heel moeilijk was om met mensen te praten. Natuurlijk is het lastig om te praten in zo'n ruimte, maar veel vrienden van mij lukte het met een beetje geschreeuw om elkaar te vestaan, helaas verstond ik er helemaal niets van. 2 jaar geleden is bij mij het syndroom van asperger vastgesteld. Toen ik op wikipedia dit las kwam ik erachter dat dit wel heel erg kloppend is met mijn probleem:

  Veel mensen met het syndroom van Asperger hebben wel moeite om bijvoorbeeld geluid te filteren in een lawaaiige omgeving (bijvoorbeeld een dancing met harde muziek). De harde geluiden op zich zijn niet hinderlijk (indien de aspergerpatiƫnt hier van houdt), maar het is erg moeilijk voor hen om stemgeluid te filteren van het overige geluid, waardoor ze andere mensen in deze lawaaiige omgeving niet goed kunnen verstaan.

  Weet iemand of ik hiervoor oordoppen of een soort gehoorapparaatje kan aanschaffen of nog iets anders?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Nee, dat zal voor jou niet functioneel zijn. Indien je met Asperger gediagnosticeerd bent, zou je je meer kunnen verdiepen in dit autischtisch spectrum syndroom. het heeft te maken met het persoonlijk contact en niet direct met de fysiologie.
  Er is een goede patientenvereniging: http://www.autisme-nva.nl

  Reageer
Reageer op: Vervelend probleem met oren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief