Krakend geluid in de oren

 • #1

  Goedemiddag,

  Mijn naam is Daan en ik ben 25 jaar oud. Sinds een jaar (ietsjes langer) heb ik een een klikkend geluid in zowel mijn linker als rechter oor. Het geluid is niet constant en is enkel hoorbaar als ik een spier in de kaak of achter het oor beweeg (ik vermoed dat het spiertjes zijn in deze regio, het is moeilijk te plaatsen) of als ik slikbewegingen maak. Ik kan het geluid handmatig produceren en het is dus enkel hoorbaar voor mijzelf.

  Ik ben tweemaal langs de KNO arts geweest die vertelt dat het probleem niet in de buis van Eustachius ligt. Ook een ontsteking zou uitgesloten moeten zijn aangezien een antibiotica kuur het niet heeft verholpen. Tot slot heeft de KNO arts d.m.v een klein sneetje op mijn trommelvlies vastgesteld dat het probleem daar ook niet verholpen kon worden. Ik heb hooikoorts en ben allergische voor poezen, ook hier zou volgens de KNO arts het probleem niet mogen liggen. Kortom, de KNO arts weet dus ook niet echt wat het probleem is. Net als eigenlijk niemand tot dusver. Ik ben tevens overspannen, wat het allemaal nog lastiger maakt.

  Ik merk vaker last te hebben van het oor en soms (eens per week ongeveer) begint het voor een paar minuutjes te piepen. Het geluid veroorzaakt soms (niet vaak) ook pijn in de oren, zo had ik tevens voor het eerst in mijn leven veel pijn tijdens een vliegtuiglanding. Ik probeer muziekdopjes en harde geluiden te vermijden.

  Uiteraard ben ik bekend met het fenomeen 'tinutus'. Een woordenwisseling met een expert in Rotterdam leert mij dat ik niet in deze richting moet zoeken. De symptomen wijken te ver uit vanwege een vermoedelijke beweging in de kaak/achter het oor die het geluid veroorzaakt.

  Kortom, Ik ben op zoek naar inspiratie/idee├źn en hulp naar een eventuele oplossing van mijn probleem.

  Reactie
Reageer op: Krakend geluid in de oren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief