Krakend oor, scherp geluid, dof horen

 • #1

  Goedenavond,

  Al een jaar of twee heb ik na een oorontsteking (?) last van een krakend oor. Mijn linkeroor kraakt als ik slik. Ook bij geluiden als een laptop speaker of bestek komt het geluid hard en scherp binnen en klinkt er een soort tik na. Als ik een wattenstokje in mijn linkeroor doe en deze er weer uit haal dan hoor ik kort hierna hetzelfde gekraak. Soms klinken geluiden/muziek/TV doffer en mis ik enkele dB. Zodra ik mijn oor klaar door met een dichte neus lucht door mijn neus te blazen hoor ik een soort gepruttel in mijn oor waarna iets open plopt en zijn vaak de problemen tijdelijk over. Dit doe ik dagelijks, soms een paar keer per dag, ook als ik niet verkouden ben.
  Mijn oren zijn inwendig verder schoon. Iemand enig idee wat dit kan zijn en of hier iets tegen te doen is? Ik vermoed dat mijn buis van Eustachius niet helemaal juist functioneert, of er is iets met mijn trommelvlies of het spiertje waar het eerste gehoorbeentje aan vastzit. Ik ben benieuwd naar jullie reacties/ervaringen.

  Reageer
  #2

  En wie heeft nou vastgesteld dat je al een jaar of twee een oorontsteking hebt? En hoe weet je je oor inwendig schoon is? Ben je al bij de huisarts geweest om naar je oren te laten kijken. Wattenstaafjes zijn btw niet zo goed om te gebruiken. Je drukt dan namelijk oorsmeer tegen je trommelvlies aan en dat kan een krakend geluid geven als je de kaken beweegt

  Reageer
  #3

  Oorontsteking is inderdaad een sterk vermoeden en is niet medisch vastgesteld. Ik had toen enkele dagen een zeer verstopt gevoel in mijn oren, geluid was sterk gedempt. Geen koorts o.i.d. maar wel lichte pijn. Op het hoogtepunt van de last was ik bij een concert in de Ziggo Dome. Niet verstandig wellicht maar tijdens het concert was het geluid soms pijnlijk en verstoord, na het concert was mijn gehoor minimaal.
  Ik weet ook dat wattenstaafjes niet goed zijn om te gebruiken voor oorsmeer. Ik gebruik hiervoor een earscratcher maar hier komt nooit zoveel uit. Ik heb ook wel eens zo'n spray gebruikt maar geen effect. Wattenstaafje gebruik ik enkel voor het uiterste einde om na het douchen iets droog te maken want ik vind dat storend.

  Reageer
  #4

  Je klachten lijken toch op een verstopt oor. Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
Reageer op: Krakend oor, scherp geluid, dof horen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief