Last van rechteroor

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een man van 24 jaar oud. Ik heb geen ziektes en ik gebruik geen medicijnen.

  Omstreeks april, heb ik een aantal weken geluid in mijn oren gehoord. Het was alsof er een snel kloppende bloedvat tegen mijn trommelvlies aan zat. Zo voelde het. En het geluid dat ik hoorde was kloppend. Alsof je met je vinger op de tafel tikt, zeg maar (niet met je nagel).

  Na die aantal weken was het weg. Wat ik echter wel had (en nog steeds heb) is dat ik dat terugkrijg bij het horen van geluid. Ik heb het nog getest. Ik speelde een video af. Tijdens het afspelen hoorde ik het. Als ik pauzeerde was het weg.

  Sinds een week of twee geleden hoor ik opeens een constante piepende geluid in mijn oor. Het is geen hard geluid en overdag merk ik er niet veel van. Maar zodra het erg stil is (bijvoorbeeld als ik wil slapen), hoor ik het wel.

  Verder hoor ik veel gekraak als ik slik. Ook een beetje gekraak bij het kauwen.

  Ik ben bij de arts geweest. Die heeft in mijn oren gekeken en heeft niets vreemds gezien. Ook de hoortest verliep goed. Verder is nergens naar gekeken.

  Ik weet dat er een ziekte is genaamd tinnitus, maar dat is zover ik weet geen ziekte op zich en heeft een onderliggende oorzaak. Een oorzaak die ik zo gauw niet kan bedenken.

  Ik heb echter ook vernomen dat er andere dingen zijn die deze symptomen kunnen veroorzaken. Indien iemand een idee heeft, hoor ik het graag.

  Dank

  Reactie
  #2

  Ben je bij een KNO arts geweest?

  Reactie
  #3

  Ja.

  Men kan altijd echter toch iets missen. Heb het wel vaker meegemaakt.

  Daarom dat ik op zoek ben naar ideeën.

  Ik heb in mijn eerste post niet vermeld dat de arts een paar seconden aan mijn hoofd heeft gevoeld met z'n handen.  Verder is dus alleen die hoortest gedaan en blijk ik geen gehoorverlies te hebben.

  Reactie
  #4

  Vliegje, hoe gaat het nu met je?

  Reactie
Reageer op: Last van rechteroor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief