Maagzuur….

  • #1

    Vraag,

    Aantal jaren geleden door vermoedelijk stress " werkgerelateerd" een onderzoek in ziekenhuis na herhaaldelijk maagzuuraanvallen s'nachts na het eten bij sommige voedingsproducten jusorange tomatensoep etc.

    Ze constateerde littekenweefsel van vermoedelijk maagzweertjes. Dus omeprazol voorgeschreven dat ging aanzienlijk beter. Vermoedelijk gaat je lichaam hieraan wennen want zonder bleek een probleem waardoor ik het nu dus al jaren gebruik.

    Door wat gewichtsproblemen op dieet gegaan en veel minder maar ook gedoseerd eten. Ik dacht mooi ik eet bijna geen vetten weinig kruiden niet teveel wellicht het moment om eens die omeprazol" nexium" te laten liggen.

    Dit sinds een ruime week !! Top zou je denken!! Maar ik heb nu weer zuur refluxaanvallen en slaap met hoofdeinde omhoog ik slik gaviscon als het echt niet lekker voelt dat verlicht wat maar is tijdelijk. Bij het starten van de maaltijd gewoon een verstop gevoel alsof het eten blijft hangen en heeeel langzaam door slokdarmopening naar maag zakt. Kramp ??

    Heeft het tijd nodig of moet ik eens een onderzoek laten doen.

    ik ga maar niet gelijk van het ergste uit maar doorlopen is ook geen optie

    ik wacht uw reactie af.

     

    Reageer
    #2

    Ik zou wel voor onderzoek gaan.  Het kunnen slokdarmspasmen zijn

    Reageer
    #3

    Bij maagzuurproblemen is je voeding inderdaad belangrijk. Zorgen voor voeding die jouw lichaam aankan. Misschien beter een bakkie thee dan sap. Sap kan zorgen voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot insulineresistentie, wat ook een factor is bij maagzuurproblemen. Vetten heb je juist nodig. Te veel is niet goed maar te weinig ook niet. Als je te weinig vet eet ga je weer meer koolhydraten eten. Wel beter zorgen voor de juiste vetten, zoals olijfolie en echte roomboter en omega 3, zoals lijnzaadolie en visolie.

    Ook kunnen er tekorten spelen. bij maagzuurproblemen is dat eerder een kwestie van een tekort aan maagzuur dan een overmaat. Voor de maagzuurproductie zijn stoffen nodig als magnesium, zink, vitamine B/B12, vitamine D. Maagzuurremmers zorgen voor nog meer tekorten, wat het probleem juist weer verergert.

     

    Reageer
Reageer op: Maagzuur….


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief