Maagzuur

 • #1

  Klachten:

  • hele dag zure smaak in de mond
  • pijn tussen de schouderbladen, voelt gerelateerd aan de slokdarm
  • voel reflux snel opkomen, zelfs na drinken glaasje water
  • voelt ook wel pijnlijk als voedsel passeert, maar na eten vaak minder last (maagzuur wordt geabsorbeerd?)
  • veel boeren, soms boer die vast blijft zitten

  Man, 32, paar jaar geleden ook last gehad van maagzuur en 2 maal maagonderzoek gehad in verleden (op kleine irritaties na geen bijzondere dingen gevonden, enkele jaren geleden). Voorheen werkte baking soda (natriumbicarbonaat) voor mij, maar helaas dit keer niet. Verleden ook Omeprazol gehad, dat heeft nooit iets geholpen bij mij helaas.

  Sinds de klachten een maand geleden zijn begonnen heeft de HA me esomeprazol en pantoprazol voorgeschreven, ook zonder resultaat (zure smaak en opkomend zuur bleven aanwezig).

  Nu hebben ze me gister Ranitidine voorgeschreven, maar toen ik bij de apotheek kwam om dit op te halen gaven ze aan dat dit een jaar geleden uit de verkoop is gehaald. Nu heeft de dokter aangegeven dat ik Zantac 150MG kan kopen bij de drogist, echter zijn deze tabletten (met ranitidine) ook niet meer verkrijgbaar, alleen tabletten met calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat, net als in Rennie, maar deze heb ik al zonder succes geprobeerd.

  Wat kan ik anders nog proberen? Bij voorbaat dank.

  Reageer
  #2

  Vraag aan de huisarts een recept voor Algeldraat/​magnesiumhydroxide/​dimeticon

  Reageer
  #3

  Zou een natuurgenezer raadplegen. Iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Veel mensen hebben juist een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Zou in elk geval je voedingspatroon onder de loep nemen. Verder kan je denken aan Betaïne HCL als supplement.

  Reageer
Reageer op: Maagzuur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief