verdikking nek

<"/> verdikking nek - Medische Forum - Dokter.nl

verdikking nek

 • #1

  Vorige week ontdekte ik een verdikking in mijn nek, meer aan de achterkant. Ik ben hiermee naar de arts geweest en ze zei een opgezette lymfeklier. Ik ben best wel angstig voor bultjes etc. omdat ik vorig jaar borstkanker heb gehad. Controle dit jaar was in orde. De arts zag dat ik mij veel zorgde maakte en plande een echo in aan de praktijk. Deze heb ik inmiddels gehad en mijn klier was inderdaad opgezet maar hij zag er verder niets bijzonders aan. Hij zei je hoef je geen zorgen te maken. De dag erna belde ik om te vragen wat er in het rapport stond en ze zei wacht het een aantal weken af. Als het niet afneemt dan even terug komen. Dat heeft mij heel erg aan het denken gezet en ik kan het nog steeds niet loslaten. Ook mag ik er niet aankomen terwijl ik dat wel wil doen en doet. Gewoon kijken of het al niet kleiner wordt. Beetje dwangmatig. Ik krijg hier ook hulp voor. Nu is mijn vraag of ze op een echo kunnen zien of het goed of fout is. Hij gaf aan dat als het een uitzaaiing zou zijn dat hij dat wel had gezien. Ik maak mij best zorgen. Aan mijn hals is verder niets te zien. De klier lag ook dieper maar als ik druk dan voel ik hem wel.

  Reageer
  #2

  Als er zelfs maar de kleinste verdenking op een uitzaaiing was, zou je direct doorgestuurd zijn en zou er niet gezegd zijn een paar weken af te wachten.

  Je kunt gewoon vertrouwen op wat je huisarts zegt, die heeft er meer verstand van dan de mensen die je nu om advies vraagt, hier op het forum zijn namelijk helemaal geen artsen aanwezig.

  Reageer
  #3

  Ze kunnen dat op een echo zien. Maar als je er dus niet vanaf blijft, gaat die dus ook niet weg.

  Reageer
Reageer op: verdikking nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif