Angst voor (keel)kanker

  • #1

    Hallo, hopelijk kan iemand mij wat gerust stellen met soortgelijke ervaringen.
    3 weken geleden is er een verstandskies met een hoop geboor en gedoe bij mij verwijderd. Ik was hier erg gespannen voor. Nadien had ik last van een gespannen gevoel in Mn hals en druk op de oren. Dat heb ik nu nog steeds en daarbij is een droge hoest gekomen, het gevoel van een brok in de keel, band om de hals en druk op de borst, achter het borstbeen.Zoeken op internet lijdt tot de meest erge diagnoses. Dit maalt ondertussen ook in mijn hoofd... De huisarts kan niets vinden, bloedwaarden zijn goed. Op mijn verzoek toch een verwijzing naar de KNO, maar de kans op iets kwaadaardigs is zeer klein, zei ze. Ondertussen blijf ik maar piekeren en verergeren mijn klachten. Denk ondertussen al dat ik misschien keelkanker heb. Wie kan mij geruststellen? Heb overigens omeprazol gekregen, ivm verdenking maagzuurklachten, maar dit helpt niet. Alvast bedankt voor eventuele reacties!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat vooral de spanningen, de angst en het piekeren de klachten veroorzaken.

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de vlotte reactie! Dat heb ik inderdaad eerder gehoord, dat dat de oorzaak van mijn klachten zou kunnen zijn ? Score op de test is 40.

    Ik voel me gewoon erg naar, constant dat rotgevoel in de keel en op de borst. Als ik inadem door de mond voelt het wat pijnlijk in de keel/luchtpijp. Dat past dan ook bij hyperventilatie? Kun je de spieren als het ware zo sterk aanspannen onbewust dat alles pijn gaat doen?

    Wat betreft eventueel kanker, zouden klachten zich zo snel kunnen ontwikkelen? Tot 3 weken geleden had ik nergens last van. Vorige week had ik s morgens bij het wakker worden weinig klachten, deze ontwikkelden zich steeds sterker over de dag heen. Nu is het al zo dat ik er s morgens mee opsta en er weer mee naar bed ga. Zucht... word zo moe van mezelf (Mn omgeving trouwens ook.., ?). Ik ben trouwens 34 jaar, vrouw, rook en drink niet.

    Reageer
    #4

    Keelkanker is zeker niet aan de orde.  En zeker niet binnen 3 weken. Dit zijn toch echt klachten doe bij angst/stress/hyperventilatie passen.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor het geruststellende bericht. Nu de kno afwachten, wat kan ik tot die tijd doen? Zijn er ontspanningsoefeningen waar ik mee aan de slag zou kunnen gaan bijvoorbeeld?

     

    Reageer
    #6

    Ontspannen en afleiding zoeken.

    Lees eens de columns over angst. Daar staan ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen in.

    https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #7

    Hallo, nou het ging wat beter naar mijn idee na het laatste bericht, maar gisteren ging het juist weer wat minder. Had het gevoel dat m'n tong-spier gevoeliger was en had een 'dik' gevoel in mn tong, waardoor ik het idee had dat praten minder soepel ging. Ook heb ik bemerkt dat als ik mn hoofd in mn nek leg zeg maar, het wat trekt achter mn borstbeen. Het rauwe gevoel in mn keel en die irritante droge hoest... ik stoor me er mateloos aan... Is dit allemaal terug te voeren op hyperventilatie? Ik hoop zo dat het allemaal snel wegtrekt, zodat ik weer rust in mn hoofd krijg...

     

    Reageer
    #8

    Dat kan inderdaad het gevolg van angst/hyperventilatie zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Slokdarmkanker kan het ook niet zijn? ?

    Vind het echt erg dat ik er zo mee bezig ben... ken mezelf helemaal niet zo (hypochondrisch is het (bijna))...

    Reageer
    #10

    het is niet bijna hypochondrisch hoor....

    Reageer
    #11

    Haha ja je hebt gelijk.

    Het zijn gewoon vervelende klachten, die ik bijna constant voel, en aangezien er een aantal jonge mensen in mijn omgeving bekend zijn (geweest) met kanker, schiet dat nu ook door mijn hoofd. Waar ik dat eerder goed kon relativeren, lukt me dat nu niet.

    Toch bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #12

    Gister had ik een goede dag, ondanks nog steeds lichte klachten, Wat fijn was.
    Vanmorgen stond ik echter weer op met druk op het borstbeen, ook het slikken gaat lastiger (zo lijkt het?). Als je slokdarmkanker hebt, heb je dan constant last, of kunnen je klachten dan ook verschillen in hevigheid over de dagen heen?
    Durf bijna niet meer te vragen, maar hoop toch op geruststelling..

    Reageer
    #13

    Als je slokdarmkanker zou hebben, zou je 24/7 klachten moeten hebben. Dan lijkt het ook niet of slikken moeilijker gaat, maar gaat het ook echt moeilijker.

    Reageer
    #14

    Kno heeft in Mn keel gekeken. Forse tongamandel en wat geïrriteerde keel. Waarschijnlijk beide door maagzuur. Omeprazol moet ik 6 tot 8 weken doorslikken, ik ga nu mijn derde week in. Ook adviseerde hij logopedie.

    Het langzaam voelen zakken van mijn eten vanaf kuiltje onder hals (begin slokdarm?), vind ik wel vervelend. Ook nog steeds pijn achter borstbeen. Niet elke dag aanwezig overigens. Past dit ook bij het door de kno vastgestelde? Hij kon niet in Mn slokdarm kijken, zei hij...

     

    Reageer
    #15

    Dat zou inderdaad kunnen

    Reageer
Reageer op: Angst voor (keel)kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief