Angst voor kanker

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik kamp nu verschillende maanden met pijntjes en klachten. Elke keer als ik bijvoorbeeld pijn krijg ergens een steek bijvoorbeeld. Denk ik aan kanker. Ik ben een jongen met fors overgewicht van 19 jaar. Ik heb ook angst om naar de dokter te gaan. Heb ik buikpijn denk ik aan darmkanker. Zoals nu bijvoorbeeld heb ik het idee dat mijn strottenhoofd gezwollen is denk ik aan strottenhoofdkanker. Heb ik pijn in de rug denk ik aan nierkanker. Denk ik aan mijn gezwollen lymfeklieren denk ik aan lymfeklierkanker. Ik maak me doodongerust. Ik heb last van platte ontlasting dus daar als een idee dat er een obstakel is in de darmen die mijn ontlasting plat drukt. Ik wil gewoon weten wat de echte symptomen zijn van kanker. Ik ben in 1 á 2 weken 2kg afgevallen ik ben gewoon enorm bang voor deze om het associaal uit te drukken klote ziekte. Ik link echt elk pijntje aan kanker. Hoe kan ik deze angst weghalen? Ik ben zo bang dat ik het krijg. Ik ben 19 jaar oud dus ben nog lang niet van plan te gaan overlijden aan deze klote ziekte. Hoe kan ik deze angst uit me kop krijgen ben erg bang zoals ik hier al aangaf een aantal keren. En ik wil antwoord op de volgende vraag. Hoe realistisch is het om kanker te krijgen op mijn leeftijd. Ik ga wel naar de huisarts, maar ik wil toch een beetje een indicatie. Bedankt voor uw hulp alvast.

    Reageer
    #2

    Nu heb ik sinds enkele dagen ook last van de hals-keelgebied. Ik heb af en toe een steek die uitstraalt als een onaangenaam gevoel naar de oren. Heel erg veel angst is er.

    Reageer
    #3

    Er is geen enkele reden on te denken dat je kanker hebt op jouw leeftijd. Je hebt wel een angststoornis. Hypochondrie. Ga dus naar de huisarts en vraag een verwijzing voor een psycholoog. Je zou je eerder over andere dingen zorgen moeten maken. Je overgewicht bijvoorbeeld.

    Reageer
    #4

    Bij overgewicht speelt insulineresistentie een rol. Dus zorgen voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dit zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, wat ook beter is voor je hele gezondheid.
    Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen ook bij een stabiele bloedsuikerspiegel en om de insulinegevoeligheid te helpen verbeteren.
    Natuurlijk ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, liefst al vóór het ontbijt.
    Goed voor je gezondheid zorgen kan het risico op ernstige ziektes verkleinen. Is ook beter dan je zorgen te maken. Lekker sporten zorgt dat je ook minder te piekeren hebt.

    Reageer
    #5

    Hi, ik ken je angst en ik deel hem ook met je. Wat mij soms helpt is om je je juist heel erg goed bewust te zijn van het feit dat je altijd direct aan kanker denkt. Dat is voor mij in ieder geval al een reden om te twijfelen of het wel kanker is. Ik bedoel, als je realistisch nadenkt, als alles waar je last van hebt direct kanker is dan zou je dus nu rondlopen met honderd verschillende soorten kanker en dat kan natuurlijk niet. Misschien moet je eens naar de huisarts gaan en uitleggen dat je zo bang bent voor kanker. Hij/zij kan je eventueel doorverwijzen om met iemand te praten, en in sommige gevallen je zelf helpen hiermee. Geloof me, op de hele wereld zijn er miljoenen ziektes, dus waarom direct aan kanker denken? Wie weet heb je wel iets heel onschuldigs. Internet wil je sowieso altijd doen geloven dat je kanker hebt en dood gaat. Wees slimmer dan dat en zoek hulp voor je stoornis als je het echt niet trekt.

    Reageer
Reageer op: Angst voor kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief