Blauwe vlekken hals

  • #1

    Hallo! Ik ben een meisje van 18 jaar. Ik heb soms last van blauwe, donkere ruwe grote vlekken in mijn hals. Ze doen verder geen pijn en jeuken ook niet. Wel lijkt mijn hals iets dikker aan te voelen.
    Verder is mijn vetpercentage in een korte tijd afgenomen van 25 naar 17.8% (ong 4 maanden tijd) zonder dat ik ook maar een keer gesport heb. Ik eet gewoon normaal, ontbijt lunch en avondeten en af en toe een tussendoortje (ook niet veel in ieder geval), en ik heb af en toe last van duizelingen. Op mijn pols, die sinds mijn geboorte al wat dikker is aan de kant van mijn duim, vermoedelijk door de lymfeklieren, is een paar dagen geleden een spontane blauwe plek ontstaan. Ik rook, maar niet veel, ongeveer 6 sigaretten per dag. Ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben.

    Moet ik me zorgen maken?
    [attachment=3480]image_2015-11-12.jpg[/attachment]

    Reageer
    #2

    Misschien wel nog handig om bij te vermelden dat ik in de zomer wel een erg stressvolle periode heb gehad, waardoor ik op sommige dagen echt veel te weinig gegeten heb simpelweg omdat ik het gewoon niet naar binnenkreeg; maar dit is nu voorbij.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat het goed is om even naar de huisarts te gaan. Die kan dan naar de vlekken kijken. Wellicht weven een bloedonderzoek doen.

    Reageer
    #4

    Ben je er nog achtergekomen wat het is en waardoor het komt ?

    Reageer
    #5

    Het is een oud bericht, maar ik doe toch een poging.

    Sinds ongeveer april dit jaar (2017) ontstaan spontaan blauwe vlekken op mijn nek. Het begon een paar maar al gauw werd het een soort halsband, van oor tot oor. De vlekken zijn ongelijk qua grootte en diepte van kleur. In het midden van de halsband ontstond later ook een soort "striem" over de hele lengte en aan de rechterkant is er een vreemde plek wat ik moeilijk kan uitleggen (een soort opengesprongen puist / een soort eczeem).

    Maar zoals eerder beschreven, heb ik er verder geen last van. Het is niet pijnlijk, geen jeuk oid. Ik weet niet of mijn nek dikker is geworden. Ik weet wel dat ik juist behoorlijk aangekomen ben ondanks dat ik heel weinig eet (omdat ik geen trek heb, zit de hele dag gewoon vol en heb problemen met slikken (slokdarmspasme)).

    Ongeveer 5 maanden na de eerste vlek, breidt het zich it naar de onderkant van mijn kaak en al snel naar de onderkant van mijn mond tot aan mijn onderlip en net zo breed als de mond. Het lijkt alsof ik een sikje had.

    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

    Eind september 2017 toch maar naar de huisarts gegaan. Ik kreeg huisarts in opleiding. Op zich niks mis mee, totdat ze watten nat maakte en begon mijn nek schoon te maken. "Het is vaak een kwestie van hygiëne", voegde ze toe. De stoom blaasde uit mijn oren!

    De plaatsvervanger arts heeft uiteindelijk foto's gemaakt met haar mobiele telefoon en zo gestuurd naar de tele-dermatloog, zoals het tegenwoordig heet. De uitslag: overmatig pigment. Goed om te vermelden, dat ik een donkerdere huidskleur heb (indo). Ik vond het vreemd, maar ja, ik ben een leek. (Overtollige) pigment verandert niet (zomaar) van kleur. Die vlekken zijn namelijk "levendig". De ene keer is het donkerder qua kleur, waardoor ze beter te zien zijn, dan de andere keer.

    Eind oktober moest ik naar de internist. Daar moest ik mijn bloed laten prikken. 6 weken daarna de uitslag. Ik heb veels te korte vitamine D gehalte in mijn bloed is veels te laag  .

    Nu bedenk ik: als ik te weinig vit D in mijn bloed heb, hoe kan mijn lichaam overmatige pigment aanmaakt?

    Tot op heden ben ik niet wijzer geworden, want  nog steeds weet ik niet wat het precies is. De huisarts heeft van zich ook niets laten horen.

    Als iemand weet wat het precies is, heel graag en alvast bedankt.

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Hyperpigmentatie is niet altijd te linken aan vitamine D. Maar het lijkt op de foto's ook niet meteen op hyperpigmentatie.

    Komen de plekken overeen met het gebied dat je scheert?

    Gebruik je medicijnen of heb je medicijnen gebruikt kort voor het ontstaan van de vlekken?

    Reageer
    #7

    Weet je inmiddels al wat het is/was?? Ben wel benieuwd. Mijn dochter heeft namelijk ook ineens zomaar blauwe plekken in haar hals. Ze heeft indonesische vader/oma.

    Reageer
Reageer op: Blauwe vlekken hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief