gal spugen en (migraine)

  • #1

    Ik heb al vanaf kerst 2011 last van gal spugen en dan ook heftige hoofdpijn aan 1 kant boven het oog dat duurt dan 2 a 3 dagen erg lang en zeer vervelend. Ondertussen maagonderzoek gehad, foto en echo van de buik, kortom daar wkam niets uit. Maar mijn klachten zijn niet over het blijft terug komen. Ik ben bekend met migraine (zit erg in onze familie) maar dat zoveel en zo vaak gal spugen heb ik nog nooit gehad. Ik hoop dat iemand dit herkend en dat er een oplossing voor is, want na 3 dagen gal spugen heb je weer minstens 1 week nodig om bij te komen. Het is geen constante regelmaat dat het gebeurt, dus niet altijd met de menstruatie ofzo. Mijn gezin "lijdt"er ook onder omdat er toch gekookt e.d. moet worden komt dat allemaal op mijn man neer, ook van mijn werk en sociale afpraken moet ik me vaak ziek melden. Ik hoop echt dat er iemand is met een oplossing.

    Reageer
    #2

    Hallo! Heel herkenbaar. Ik heb dit al jaren,begonnen na de bevalling van mijn zoon. Hij is nu 8 jaar. Ik heb om de 3 a 4 a 5 weken (geen pijl op te trekken, soms tijdens ongesteld zijn, soms niet) een migraine aanval. Ik kan de hoofdpijn (boven 1 oog) tijdens zo´n aanval wel aan, maar het vele spugen niet. Ik spuug op de 1e dag een keer of 30, de dag er na een keer of 20 en op dag 3 soms nog een keer of wat. Alleen maar gal en speegsel. Kan nog geen druppel water binnen houden. En inderdaad, heel lastig voor jezelf maar zeker ook voor je omgeving (gezin, geplande leuke dingen, maar ook werk). Ik heb van alles geprobeerd: vanaf proefkonijn bij een neuroloog in een hoofdpijnkliniek t-m gynaecoloog. Wat mij nu helpt is botox. Dit doe ik via een plastisch chirurg. De eerste 6 weken voel ik me echt kiplekker, daarna komen de aanvallen wel terug, maar in vele mindere mate! Gemiddeld een dag per keer. En dat op zich is al heel wat waard. Ook ben ik onder behandeling van een acupuncturist. Dat helpt stapje voor stapje, dat is echt opbouwen. Het is voor mij heel erg zoeken naar een naald in een hooiberg geweest, maar vind nog steeds dat ik in de ´normale´ zorg niet goed geholpen ben. Omdat dit een vorm van migraine is die helemaal niet zo bekend is. Mocht je meer willen weten, vraag hier. Ook ik was zo blij dat ik 2 jaar geleden iemand op mijn toenmalig werk ontmoette die precies hetzelfde heeft. Dan voel je je niet zo alleen staan in deze ellende 🙂

    Reageer
    #3

    Hallo, Ik ben ook zo iemand ,met veel hoofdpijn en migraine daarbij ook heel veel spugen en gaat dan over op gal spugen en ook dit gaat z’n twee dagen door ,duizeligheid zodra je omhoog komt en ja begint het weer…Ik ben ook overal geweest maar heb pillen geslikt daarvoor maar niets helpt … En heb zo wie zo veel hoofdpijn, minstens een aanval in de week lig dan ook vaak 2 a drie dagen op bed.. Vaak met medicijnen kan ik het reden op het werk ,maar zodra ik naar huis ga ben ik ook doodziek … Het ergste vind ik dat het je leven behoorlijk beïnvloed en mensen die niet weten wat het is dan ook niet zo veel begrip hebben wat het met je doet…Ik kreeg vaak vragen wat is het dan net alsof ze je niet geloven ,dus ben ik een keer naar het werk gegaan terwijl ik een aanval had ,nu dat hebben ze geweten ..het overgeven begon en was lijkwit ,daarna weer overgeven en vonden ze mij bewusteloos op de wc …Daarna geen gezeur meer dat het geen onzin was als ik het had ze hebben mij naar huis moeten brengen want ik kon gewoon niets meer, zo ziek was ik … je heb zo erge hoofdpijn en er is gewoon bijna tot niets aan te doen heb het mijn hele leven al vanaf meisje van 8a9 jaar dat ik voor het eerst zoiets kreeg en ben nu 53 jaar…Dus net als jullie door de mallemolen gedraaid en niets hielp…gr Nel Heij

    Reageer
    #4

    Gal spugen bij migraine komt vaak voor. Soms ontstaan er zelfs kolieken.
    Diclofenac 100 mg zetpillen zijn in zeer veel gevallen zeer doeltreffend om de galaanval te couperen.
    Voor de migraine kan ik een thee aanraden kijk op:
    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/94866-migraine-kruidenthee-voor-migraine-en-hoofdpijn.html
    voor meer informatie.

    Succes

    Reageer
    #5

    Hallo,
    Ik ben op google op zoek gegaan naar 'migraine en gal' en kwam zo op deze forum discussie terecht.Ik herkende er heel veel in. Hopelijk kunnen we elkaar nog helpen met tips.Want tot op vandaag heb ik nog niets gevonden dat me kan helpen.
    Ik ben een vrouw van 35 jaar en ik heb sinds de geboorte van mijn dochter (nu 6 jaar) migraine aanvallen. Daarvoor heb ik dit nooit gehad. In die 6 jaar dat ik migraine heb, kan ik nog steeds geen 'trigger' aanduiden. Waarom komt dit toch ? Ik kan er ook geen lijn in trekken. Soms is het maandelijks, dan weer een jaar niet gehad, dan weer tweemaandelijks en tijdens de zwangerschap van mijn zoon (3 jaar) heb ik het ook niet gehad. Ik heb sinds de geboorte van mijn zoon een Mirena spiraaltje (nu drie jaar dus)
    Nu, het laatste half jaar heb ik het echt het aller ergste.Ik heb heel erge hoofdpijn en ben zeer zeer misselijk en moet gal overgeven, twee dagen lang.Ik kan ook niets binnenhouden en zie echt 'groen' in mijn gezicht.
    De huisdokter heeft me een aantal maanden geleden Zomig voorgeschreven, een zwaar migraine medicijn. Dit helpt alleen als je het op tijd inneemt. Vorige week kwam mijn hoofdpijn 's nachts op. Het moeilijke is om te weten of het migraine hoofdpijn is of niet. Dus het moeilijke is: zal ik een (zware) Zomig pil nemen of laat ik het vanzelf overgaan ? Vorige week heb ik dus de Zomig pil niet genomen en heb dus nog eens een zeer zware aanval gehad. Het is moeilijk om te weten of ik die pil moet nemen of niet want ik heb niet echt van die migraine voortekenen zoals lichtflitsen, zicht dat wegvalt.
    Als ik een migraine aanval heb, lijdt ook heel mijn gezin hieronder. Ik kan niets meer en moet het hele huishouden overlaten aan mijn man (of moeder).
    Voila, dit is mijn verhaal.
    groeten Ellen

    Reageer
    #6

    Zelf heb ik ook jarenlang migraineaanvallen met galkolieken gehad. Het is een ramp!

    Voor mij werkte op dat moment een zetpil Diclofenac natrium 100 mg en domperidon 10 mg tegen de .

    Misschien het proberen waard.

    Reageer
    #7

    Herken het heel erg. Een van mijn grote triggers is "teveel impuls", teveel mensen zien in een korte tijd, weinig aandacht voor mezelf en m'n rust.

    Via mijn huisarts gebruik ik nu het antroposofische middel biodoron. Hierdoor verminderd in ieder geval de duur van een aanval. Van 3 naar 1 dag. Het is via Duitsland in een sterkere dosering te verkrijgen maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

    Hebben jullie ook last van ijlen? Heb al jaren migraine maar laatste jaar word ik er met vlagen heel wazig van, kan dan niet meer praten of goed reageren

    Reageer
    #8

    Ook ik heb regelmatig zware migraine met gal of maagzuur spugen. Het duurt 1 tot 3 dagen en verziekt mijn leven. Leuke dingen af moeten zeggen, werk inhalen op je vrije dag en tijdens de migraine voel je zo beroerd dat je de stekker er wel uit wil trekken. Wat het extra triggert is veel drukte, stress, alcohol en te veel (vet) eten. Maar ook op vakantie als ik me kiplekker voel en gezond eet overkomt het me. God mag weten waarom. Pillen helpen niet meer. Leverondersteunende middelen, nano magnesium en rust lijken de aanvallen te verminderen maar ik wordt er behoorlijk wanhopig van. Goede tips zijn welkom!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Micha belangrijk is om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Ook vermindert alcohol je enzymcapaciteit.

    Verder zorgen voor zo min mogelijk histamine- en tyraminerijke en exorfinenrijke voedingsmiddelen. Alcohol zorgt voor het vrijmaken van histamine.

    Ook zorgen voor een gezonde darmflora. Candida kan een rol spelen. Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen, zoals magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Er zijn ook natuurlijke pijnstillers, zoals PEA. Voor advies op maat eens een orthomoleculair therapeut raadplegen.

    Reageer
    #10

    @Micha, ben je trouwens vrouw of man? Veel vrouwen hebben te maken met oestrogeendominantie; mannen in mindere mate ook. Veel mannen en vrouwen trouwens met insulineresistentie, wat allerlei klachten kan geven.

    Reageer
    #11

    Ik heb voor 2 jaar geleden mijn baarmoeder laten vewijderen vanwege enorm bloedverlies. Dat was een gouden greep, echter de migraine-aanvallen kon mijn gynaecoloog niet wegnemen. Ik ben deels in de overgang maar de migraineaanvallen met extreem gal overgeven (tot 3 dagen) en 1 week hersteltijd komen bij mij steeds vaker voor (om de 3 weken) en lijken echt hormoongerelateerd. Ik heb ook diclofenac gen primperan gebruikt maar dat helpt niets, wordt er nog zieker van. Ben een beetje ten einde raad... iemand nog tips?

    Reageer
    #12

    Vraag een verwijzing voor een endocrinoloog

    Reageer
    #13

    Hallo, ik zie dat de berichten hier al van langer geleden zijn, maar misschien heeft iemand toch nog baat bij mijn reactie. Ik herken veel in de verhalen hierboven. Ook ik heb 2 tot 3 dagen migraine met ernstig overgeven, inclusief gal, per maand, als ik pech heb twee keer per maand. Ik hou dan niks binnen, ook geen water. Hoofdpijn zit aan een kant, ik heb ook last van verwardheid en vergeetachtigheid. Primperan zetpillen van 10 mg helpen echt heel goed tegen het overgeven. Ik neem er een zodra ik de misselijkheid voel opkomen. Soms heb ik pech en ben ik te laat. Dan moet ik toch nog overgeven. Maar ik mag er 2 tot 3 per dag, dus neem ik er na een tijdje nog een en dan helpt het echt. Dit kan ik jullie echt aanraden. Want het overgeven is inderdaad heel erg naar. De hoofdpijn daar heb ik helaas nog niet het juiste voor gevonden. Ik heb wel veel baat bij Shiatsu massage, daarmee sla ik soms een aanval over of de aanval is lichter. Met accupunctuur een zelfde soort resultaat. Maar ik heb nog geen methode gevonden die de migraine helemaal wegneemt. En ik heb al van alles geprobeerd.

    Reageer
    #14

    Ik lees dat je Primperan zetpillen gebruikt. Dat deed ik ook altijd als ik een aanval kreeg omdat het braken maar moeilijk stopt. Het is echter niet meer via de huisarts verkrijgbaar. Waar schaf jij het aan? Ik hoor het graag.

    Reageer
    #15

    Online bestellen bij efarma. Als je even gaat googlen vind je het.

    Reageer
Reageer op: gal spugen en (migraine)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief