tikken in hoofd

 • #1

  Sinds een maand heb ik last van tikjes in mijn hoofd als ik loop. Eerst
  dacht ik dat het het geluid van mijn oorbellen waren, maar het is elke dag
  weer raak. Ook als ik mijn oren dicht druk, blijft het tikken net zo hard bij het lopen. Het
  is net alsof twee ijzeren dingen in mijn hoofd tegen elkaar aangaan. En het is steeds opdezelfde plek. Hebben meerder mensen hier last van? en is het verstandig om naar
  de dokter te gaan.

  groetjes Marijke 21 jaar

  Reageer
  #2

  dat tikken komt meestal uit je nek. je hoofd kan niet tikken.
  laat er eens een chiropractor naar kijken. heb je weleens last van je nek of schouders?
  Brenda

  Reageer
  #3

  ja daar heb ik snis kort ook last van,,

  maar wat het precies is of hoe dat komt weet ik ook niet,,,

  gr, patty

  Reageer
  #4

  Hallo

  Weet iemand al wat het kan zijn dat tikken in je hoofd, ik heb er namelijk zelf ook al een tijdje last van, maar niemand die me kan vertellen wat het is.

  Alvast bedankt,

  Gr W

  Reageer
  #5

  jammer dat verder niemand hierop gereageerd heeft aangezien ik ook hier last van heb. ben benieuwd of bovenstaande mensen hier nog steeds last van hebben en wat er tegen te doen is...

  Reageer
  #6

  ik heb hier ook wel eens last van. Weet echt niemand wat het is?

  Reageer
  #7

  ehhhhh ik schreef dat het meestal vanuit de nek kwam, maar als jullie er niets mee doen.
  laat er eens naar kijken dus, door een Osteophaat, Chiropractor of maunueel therapeut.
  benieuwd wie het doet en wie nog iets laat horen!

  Reageer
  #8

  kan iemand me helpen heb het zelfde probleem is iemand hiervoor al naar de docter geweest ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ben hiervoor naar de doktor geweest. Hij denkt dat het met mijn evenwichtsorgaan te maken heeft (ben ook duizelig). het lijkt wel meer midden in mijn hoofd te zitten. Het komt zeer waarschinlijk niet vanuit mijn nek.
  Het zou vanzelf over moeten gaan. als het over twee weken niet over is moet ik terug komen.

  Reageer
  #10

  Ik hoor dit al weken lang, die tik.. en ook bijna uit het midden van mijn hoofd (beetje meer rechts en aan de achterkant. Gisteren avond was ik ook bijzonder duizelig.. nu is alles oké . maar het is vooral irri, als ik aan het hardlopen of springen ben (bijv. als ik volleyball speel)

  Reageer
  #11

  Grappig dat jullie je hier zo`n zorgen over maken. het is een heel normaal verschijnsel dat heel veel mensen hebben. Sommigen valt het op en hebben er last van, anderen horen het helemaal niet.
  De verklaring is heel eenvoudig. Vlak langs je binnenoor lopen de grote bloedvaten van het hoofd. Met het kloppen van het hart wordt steeds bloed rondgepompt, ook naar je hoofd. Je hoort dus je eigen hartslag. Het is de pulserende slag van het hart!

  Reageer
  #12

  ik heb er sinds kort ook last van
  erg vervelend
  maar ik zou niet durven zeggen dat het mijn hart slag is. als ik bijvoorbeeld spring of harder ga lopen begint het te tikken op het ritme waar ik op loop. hoe kan dat dan mijn hartslag zijn.

  ik ben er eerlijk gezegd nogal bang van. dat het wat ergs is, zal wel niet zo zijn want ik ben een piekeraar maar toch is het fijner om te weten wat het is.

  alvast bedankt

  Reageer
  #13

  Dat is inderdaad iets anders. Weet je hoe het gehoor werkt? Er zijn namelijk twee manieren om te horen. Namelijk via de luchtdruk op het trommelvlies, en via de beengeleiding in het hoofd.

  Reageer
  #14

  Beengeleiding is de mogelijkheid van het schedelbot om de geluidstrilling op te vangen en te transporteren naar het slakkenhuis en de gehoorzenuw.

  Normaal gesproken hoor je met je oor zowel de geluidstrillingen via de lucht als via je bot. Als er een probleem is met de gehoorbeentjes (hamer, aambeeld, stijgbeugel) in je oor, die zetten de luchtgeluidstrilling om in een hoorbaar geluid voor de oorzenuw, kun je vaak nog wel horen via de beengeleiding. Door het geluid via een BAHA (Bone Ancerd Hearing Aid), een hoortoestel dat met een schroefje aan je hoofd wordt geklikt, op te vangen, worden de geluidstrilingen direct op het bot gebracht. Aangezien het slakkenhuis en de oorzenuw in dit bot liggen ingebed zullen zij de trillingen ook opvangen, versterken en hoorbaar maken.

  Reageer
  #15

  bedankt voor de reactie
  moet ik me zorgen maken? dokter?

  ben de laatste tijd ook een beetje duizelig...

  alvast bedankt!

  Reageer
Reageer op: tikken in hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief