steken in mijn hoofd/oor

 • #1

  Hallo,
  Ik heb al een tijd steken om de 2 maand ongeveer last van steken in mijn oor/hoofd. Per keer verschilt de plek, maar de steken blijven gedurende enkele dagen wel op dezelfde plek zitten. De ene keer ergens in mijn hoofd, de andere keer aan de rand van mijn oorschelp. Elke keer als ik zo'n vreselijke steek krijg, knijpen mijn ogen vanzelf samen. Zeg maar alsof je boos kijkt. Weet iemand waar dit vandaan komt, of heeft iemand dit ook? Ik vind het namelijk een beetje overdreven om hiervoor naar de dokter te gaan.

  Reageer
  #2

  Hallo Linda,
  Ik zit namelijk met exact het zelfde probleem en ben eigenlijk wel een beetje ongerust! Weet je ondertussen al wat de oorzaak zou kunnen zijn? Zou je me iets kunnen laten weten? Of kan iemand ons helpen? Alvast bedankt,
  Mathieu

  Reageer
  #3

  Ik heb ook van die steken in oor/hoofd. Om de paar weken. Het begint met hoofdpijn en dan gaat het oor ook mee doen. Asperine helpt niet. De steken in/achter het oor zijn het ergst. Ik wil graag weten wat dit is. Ik heb ook last van migraine, maar dat is andere hoofdpijn.
  gr Joke

  Reageer
  #4

  Lees ook:

  Stekende pijn in hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/236480-Stekende-pijn-in-het-hoofd.html

  Steken in mijn hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/209355-Steken-in-mijn-hoofd.html

  Erge steken in mijn hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/201153-Erge-steken-in-hoofd.html

  Steken in het hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25419-Steken-in-het-hoofd.html

  Dof gevoel in het hoofd en pijnlijke steken
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/23504-dof-gevoel-in-hoofd-en-pijnlijke-steken.html

  Steken in hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/23844-steken-in-hoofd.html

  Steken in m'n hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/67736-steken-in-m-n-hoofd.html

  Steken in mijn hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25858-Steken-in-mijn-hoofd.html

  Spieren zitten vast, snel moe en steken in het hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/214910-spieren-zitte-vast-snel-moe-steken-in-me-hoofd.html

  Moe, trillend oog en steken in het hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/209481-Moe-moe-en-trillend-oog-en-steken-in-het-hoofd.html

  Steken in hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/24482-steken-in-hoofd.html

  Steken in slaapstreek
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/192954-steken-in-slaapstreek.html

  Steken links in hoofd en dan erg duizelig
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/70123-steken-links-in-hoofd-en-dan-erg-duizelig.html

  Steken, druk in hoofd en stress
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/201269-Steken/druk-in-hoofd-stress.html

  Pijnsteken in hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/69257-Pijnsteken.html

  Tintelend gevoel in hoofd en pijnsteken
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25535-Tintelend-en-duizelig-gevoel-in-hoofd-in-relatie-met-ogen.html

  Hoofdpijn of hersentumor
  http://www.dokter.nl/forum/Huisarts/hoofdpijn-hersentumor.html

  Reageer
  #5

  Ik heb ook last van dit fenomeen. Ieder jaar wel een keer. Op dit moment heb ik het al 3 dagen, links achter op mijn hoofd. Net of er een spijker in geramd wordt om de paar seconden. Het heeft te maken met kou op spieren in de nek of kaak of beide. De pijn voel ik in de aanhechting van de spier, de pees op de hoofdhuid. Bij mij komt het door rijden met open raam of slapen in een tent als het 's nachts flink afkoelt. Wanneer ik griep heb komen de steken ook vaak opzetten en dan ook vaak in mijn oor. Een verminderde weerstand heeft dus wel effect op dit verschijnsel. Het ontspannen van de spieren heeft het effect dat de steken zachter worden. Spierverslappers zoals paracetamol of Sarixell helpen daarom ook. Het gaat vanzelf over, maar je kunt het versnellen door de spieren te masseren, warme lamp te gebruiken en ze te ontspannen met Sarixell. Niets doen heeft het gevolg dat ik minder goed slaap en dus mijn weerstand verminder en dat houdt het juist in stand.

  Reageer
  #6

  Hey, ik heb dit ook. Geen idee wat het is, heb het voor het eerst.. Ik wacht nog even af, hoop dat hetover gaat..

  Reageer
  #7

  Mijn huisarts gooide het op stress en het advies rustig aan doen en stress vermijden. Dit gedaan maar de steken bleven aanhouden en ik vond het heerlijk om hier een koude doek op te leggen.
  Toen ik het liet doorschemeren bij mijn acupuncturist, vertelde ze me dat het een zenuw blokkade was en heeft 5 naalden in mijn hoofd gezet. Heerlijk was er 4 maanden vanaf maar helaas is het nu weer terug. Zenuwpijn door mijn hele gezicht....

  Reageer
  #8

  Ik heb al jaren regelmatig dit probleem. Ik ben er nu achter dat ik dit altijd heb nadat ik bv met warm weer in de auto heb gezeten met de airco harder aan dan normaal en daardoor het temperatuurverschil redelijk groot is met de buitenlucht.
  Erg pijnlijke steken bijna altijd bij het oor ook de huid en haarinplant bij het betreffende oor is zeer pijnlijk bij aanraking.
  Wat bij mij het beste helpt, maar niet zo dat het direct weg is, is naar bed met paracetamol, op het pijnlijke oor liggen, zodat het heel warm wordt. Meestal verlicht het en is het vaak de volgende dag weg.
  Sterkte en Succes!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Afschuwelijk ,heb er op dit moment last van .

  8 paracetamol per 24 uur is niet genoeg.

  ga het liefst met mijn hoofd door de muur

  Reageer
  #10

  En wat zegt de huisarts van de klachten?

  Reageer
  #11

  Ik heb het van kleins af aan, het langst duurde het 2 weken, het kan ook zomaar weg zijn maar als je dan aan je hoofd komt voel je nog wel dat je het gehad hebt, ik wordt er echt niet goed van. Ik krijg de laatste jaren ook ontstoken tandvlees aan de achterkant, dus bij je achterste kies?? Het gaat vaak samen, Oorzaak bij mij  is zeker tocht, maar het tocht bijna overal helaas, toch ook als ik in de wind fiets, zomer of winter maakt niet uit, paracetamol helpt en warm houden ook, stress is inmiddels ook een oorzaak denk ik. Ik hoorde een keer dat het bloed door de haarvaatjes niet goed door kan stromen en dat die blokkade heel even dan de steek is die je voelt, ik denk dat daardoor die warmte misschien helpt, maar niemand heeft  verder ooit iets kunnen zeggen als tip hoe je hier nu van af zou kunnen komen, heel jammer want tegenwoordig is overal airco of iets wat daarop lijkt.

   

  Reageer
  #12

  Af en toe krijg ik steekjes in mijn hoofd ook bij mijn oor

  Reageer
  #13

  Ga dan eens naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #14

  Ik heb er ook last van. Ik las op internet dat het gaat om "nervus occipitalis neuralgie" een beknelde of geprikkelde zenuw. Het lijkt soms wel of je stroomschokken krijgt toegediend. Ik kan het verzachte met paracetamol of ibuprofen. Ik hoop dat het snel overgaat, maar de meeste hebben het wel over weken. Ik vraag me ook af of je het regelmatig kan terug verwachten? Heeft iemand van jullie het al vaker gehad?

  Reageer
  #15

  Erg pijnlijk, wat me geregeld overkomt. Steken achter het oor. Ik wijt het aan koude en kan het bv. herleiden naar een opengedraaid autoraam, nat haar etc. Afgelopen nacht verschrikkelijk slecht geslapen met een warme trui om mijn hoofd gedraaid. Warmte verzacht m.i. de pijn, alsmede paracetamol. Verder uitzieken, het is normaal gesproken over een dag of 2 wel weer normaal.

  Reageer
Reageer op: steken in mijn hoofd/oor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief