Trekkend gevoel, gevoel bult tintelingen nek/hals

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik heb al een aantal weken last van me schouder/nek en hals. Ik heb vaak een trekkend gevoel in me hals die soms doortrekt tot aan me kaak en schouders. Ook als ik mijn nek naar rechts buigt en voelt op het punt waar mijn nek/hals buigt, voel ik een verdikking. Dit doet niet altijd pijn, maar het is een zeurend gevoel. De gehele linkerkant van me hals is ook gevoeling.
    De dokter zegt dat het met spieren te maken heeft en die geeft aan de dat fysio een kans moet krijgen.

    Ik maak me best zorgen.

    Het geeft af en toe een apart gevoel alsof er iets dwars zit.. Ik heb enig tijd geleden wel op dat punt gedrukt, zou het misschien met irritatie of beklemmig van zenuwen/spieren te maken kunnen hebben?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen ben namelijk erg ongerust.

    Groetjes Moniek

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Weet niemand een antwoordt hierop?

    Groeten moniek

    Reageer
    #3

    De huisarts geeft aan dat er sprake is van myalgische pijn en bewegibngsbeperking. Hij heeft hiervoor tips en adviezen gegeven. Heeft u deze tips opgevolgd. Denkt u dat het iets anders is dan een gewone stijve nek? Op basis van welke argumenten? Heeft u last van andere bijkomende medische problemen? Beweegt u voldoende wat betreft de gezondheidsnorm?

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie Ezra.

    De huisarts vertelde mij dat het waarschijnlijk een spier is, monnikkapsspier ofzoiets die helemaal doorloopt naar je schouder, alleen ik heb daar me twijfels over (hoewel ik wel met vlagen last van me schouder hebt). Het gevoel waar de pijn vandaan komt zit wanneer ik mijn hoofd naar rechts buigt precies in het midden. Het lijkt wat dikker dan de andere kant van mijn hals/nek.

    Kan het misschien een spierknoop of iets zijn?
    Dokter zei dat ik me geen zorgen hoefte te maken en dat er geen bobbeltjes zitten. Ik heb zon maand geleden wel een x gedrukt op die kant omdat ik dacht dat er wat zat (wat niet het geval was), is het misschien daardoor gaan irriteren ofzo?

    Ik beweeg de laatste tijd wat meer, hoewel dit in de maand december niet veel geweest is. Werk voornamelijk achter de computer en thuis doe ik ook niet anders. Aangezien ik vrij lang ben probeer ik wel op me houding te letten.

    groetjes moniek

    Reageer
    #5

    Dat zou heel goed de oorzaak van jouw klachten kunnen zijn. Heb je ooit wel een serieus gekeken naar jouw werkhouding? Als je stelsematig bepaalde spiergroepen overbelast door een onnatuurlijke houding, zouden dit soort problemen kunnen ontstaan. En in de toekomst is dat eenvoudig te voorkomen door te letten op de ergonomie bij het computerwerk.

    Reageer
    #6

    Dat zou heel goed de oorzaak van jouw klachten kunnen zijn. Heb je ooit wel een serieus gekeken naar jouw werkhouding? Als je stelsematig bepaalde spiergroepen overbelast door een onnatuurlijke houding, zouden dit soort problemen kunnen ontstaan. En in de toekomst is dat eenvoudig te voorkomen door te letten op de ergonomie bij het computerwerk.

    Reageer
    #8

    nou ik heb er eerlijk gezegd nooit zo opgelet.. pas sinds een aantal weken dat ik nu de klachten heb probeer ik er zoveel mogelijk op te letten.

    het begon eigelijk vooral in me schouders wat helemaal naar boven trok naar me hals en kaak. Het was en is nog steeds met 'vlagen' erg gevoelig, en als ik me nek/hals buigt naar rechts voel ik een stuk verdikking op 1 plek. Die verdikte plek merk ik vooral op wanneer ik een soort van spanning op me nek/hals voel. Dit is ook de plek waar ik zo'n maand geleden x op gedrukt hebt om te voelen..

    groetjes moniek

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moniek, je vertelt dat de huisarts het heeft onderzocht en dat de klachten in relatie staan met de werkhouding. Is het dan een idee de werkhouding aan te passen en te zorgen voor voldoende gezonde lichaamsbeweging om de verkrampte spieren te verwarmen en te ontspannen door te gaan bewegen?

    Reageer
    #10

    Dit lijken spanningsklachten van spieren die onnodig steeds dezelfde houding moeten vasthouden en daardoor verkrampen. Ditzelfde zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan als je ineens drie weken op één been zou gaan staan...

    Reageer
    #11

    Dag Moniek
    ik heb net hetzelfde gevoel.
    wat was er nu bij je aan de hand?

    Reageer
    #12

    Soort tintelingen wat regelmatig terugkomt. Het is in de nek net onder de haargrens.  Eerder TIA gehad. Zou er verband kunnen zijn?

    Reageer
    #13

    Dat is niet erg waarschijnlijk. Maar ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #14

    Ik heb hier ook al maanden bijna elke dag last van .Maak me ook zo een zorgen in me keel is het net of er wat in zit vooral links .Heeft iemand dat ook ?

    Reageer
    #15

    Beste Droefje,

    Wat jij omschrijft heb ik ook al een aantal weken. Een soort van irritatie onderaan de hals links maar dan van binnen in je keel. Iets naar onderen kan het boven en onder het sleutelbeen ook prikkelen/zeuren. Heb al wel vele jaren last van flinke slijmvorming en schraap de keel helaas te vaak. Vorige week ook nog even een griepje met keelpijn en daarna verkoudheid opgelopen (coronatest negatief) dus het is sowieso rond de keel nog wat geirriteerd en opgezette halsklieren onder de kaak. Anyway, wat jij zegt in de hals links alsof er iets zit maak ik me ook wel zorgen om inmiddels omdat het niet weg gaat. Als het blijft ga wel even langs de HA. Ben jij al geweest?

    Reageer
Reageer op: Trekkend gevoel, gevoel bult tintelingen nek/hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief