Opgezette klieren/dikke nek gevoel

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een 23-jarige jongen. Afgelopen tijd flinke stress gehad ivm werk. Dit loopt nog steeds. Nu heb ik sinds een week erg last van opgezette klieren in de hals. Aan beide kanten onder mijn kaak. Beiden voelen ze erg hard aan. Ook ben ik vermoeid en voel ik de klieren goed zitten. Het voelt alsof ik zeg maar een hele dikke nek heb. Maar de opgezette klieren zijn van de buitenkant niet zichtbaar. Verder doen de klieren geen pijn. Ook ben ik af en toe kortademig. Dit kan natuurlijk ook komen omdat ik rook. Maar wel raar dat dit ineens tegelijk op komt zetten. Ik pieker erg veel de laatste tijd en hierdoor slaap ik erg slecht. Soms schrik ik wakker en droom ik raar/heb ik een nachtmerrie en word ik zwetend wakker. Sommige nachten heb ik hier geen last van. Wel zitten er al een tijdje (1,5 jaar) bultjes in de hals. Volgens mijn arts waren dit toen vetknobbels/verstopte talgkliertjes. Ik friemel er ook de hele dag aan. Wellicht dat de klieren daarom gewoon geïrriteerd zijn. Heeft iemand hier ervaringen mee? Je leest namelijk allerlei dingen op internet maar die maken mij denk ik onnodig bang.

    Reageer
    #2

    [quote]Volgens mijn arts waren dit toen vetknobbels/verstopte talgkliertjes. Ik friemel er ook de hele dag aan. Wellicht dat de klieren daarom gewoon geïrriteerd zijn. [/quote] Helemaal goed !! Dat kan inderdaad de oorzaak zijn.
    Maar stress en spanningen kunnen ook een reden zijn. Je zou daarnaast ook last kunnen hebben van hyperventilatie.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
Reageer op: Opgezette klieren/dikke nek gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief