Achterhoofpijn gepaard met tinnitus

 • #1

  Hey hoi!
  Ik heb een vraagje. Sinds mijn 10de heb ik last van achterhoofdpijn. Inmiddels ben ik 19 dus dat is al een hele poos. Het begon op een dag dat mijn nek verkeerd schoot, ik kon mijn hoofd toen niet meer bewegen.

  Sinds ik klein ben heb ik al tinnitus, piep in combinatie met ruis. De ernstigheid van de hoofdpijn is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Zo heb ik sowieso elke maand wel een keer last. De ernst kan verschillen tussen nog enigzins functioneren met pijnstillers tot geen enkele soort prikkel kunnen verdragen. Als ik hoofdpijn heb neemt mijn tinnitus ook altijd enorm toe.

  De hoofdpijn krijg ik voornamelijk als ik stress ervaar en al helemaal als ik langere tijd stress ervaar. Ik krijg dan ook enorm veel druk op mijn hoofd alsof het lijkt uit elkaar te barsten of alsof bloed uit mijn oren komt (wat dan niet het geval is).

  Wat ik vooral raar vindt is, vlak voordat ik hoofdpijn krijg hoor ik een soort metaalachtig geluid vanuit mijn nek. Denk aan het geluid dat lijkt op als je een spuitje leeg spuit in een metalen wasbak met een hele hoge toon. Ik heb geen idee wat dit betekent en ik was wel benieuwd of iemand hier dit al eens eerder gehoord heeft?

  Alvast bedankt voor het lezen! ๐Ÿ˜€

  Reageer
  #2

  Als je er al zo lang last van hebt, neem ik aan dat je ook al bij een arts hiermee bent geweest. Wat zegt die ervan?
  Stress/spanningen kunnen spanningen op de nek- en schouderspieren veroorzaken en dit soort klachten geven

  Reageer
  #3

  Klopt, op mijn 14de langsgeweest. Zijn verklaring hiervoor was het feit dat ik te snel groeide en dat dus de aanhechtingen van mijn pezen niet goed was. Na nu bijna 3 jaar uitgegroeid te zijn neem ik aan dat dat niet meer het geval is, als ik er nu naar vraag blijft hij bij zijn standpunt. Of ik zal maar op yoga moeten geeft hij aan.

  Reageer
  #4

  Ga er dan eens mee naar een fysiotherapeut.
  Die weten over het algemeen meer over spier en pees problemen dan de huisarts

  Reageer
  #5

  Als er iets mis gaat tijdens de groei met aanhechtingen, dan herstelt dat helaas niet vanzelf. Ik zou er zoals Suus al schreef mee naar een fysiotherapeut gaan

  Reageer
Reageer op: Achterhoofpijn gepaard met tinnitus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief