Geluid in hoofd maar geen tinnitus

  • #1

    Hoi Tandor,

    Ik heb een vraag over een geluid dat ik sinds kort "besef" in mijn hoofd. Ik ben een jongeman die al enkele jaren last heeft van tinnitus. In al die jaren heeft het mij heel veel tijd en energie, pijn etc. gekost om het te accepteren. Nu enkele jaren verder kan ik heel goed omgaan met mijn tinnitus. Ik lach weer, ik geniet weer. Al enkele maanden, heel soms tijdens het slapen, hoorde ik weleens een hele zachte geluid dat leek alsof er aan het einde van een gang de stofzuiger aan stond ofzo. Dat is een beetje het geluid wat ik aan het horen was. Omdat het geluid niet direct via mijn oren te "horen" was, was ik echt in de veronderstelling dat het geluid van buiten kwam ofzo. Al die tijd heeft het mij totaal niet gestoord omdat ik er niet mee bezig was. Ja je raad het al, sinds kort ben ik na lang controleren voor mezelf erachter gekomen dat deze geluid van binnen komt. Het is alsof het ergens van mijn hoofd naar mij word verstuurd waardoor ik nu heel de tijd bezig ben met dit geluid. Ik ben nu zo gefocust op dit geluid dat ik mijn tinnitus ben vergeten. Het is een geluid wat ik alleen waarneem als ik in een stille ruimte zit en me hierop focus.

    Natuurlijk ben ik weer heel veel gaan onderzoeken op het internet waar je de gekste verhalen tegenkomt. Ik vraag me af of dit ook tinnitus kan zijn? Het voelt heel raar want het is alsof het geluid van buiten komt en niet van mijn eigen ''oren''. Graag hoor ik van je of je dit ooit bent tegengekomen. Alvast bedankt voor je moeite.

    Mvg,

    Reageer
    #2

    Dat lijkt toch op tinnitus

    Reageer
Reageer op: Geluid in hoofd maar geen tinnitus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief