Ik heb altijd iets aparts; poppend geluid hoorbaar, maar zit nu in of uit oor?

 • #1

  Dag allen,

  2 weken geleden hoorde ik in mijn linkeroor opeens een poppend ritmisch geluid. In een vast ritme, heel snel(vele maken sneller dan je hartslag). Volgende dag weer weg, dag erop weer terug. Toch maar naar huisarts en bleek dat mijn oor dicht zat(oorsmeer wat ik vaker heb overigens). Afin laten uitspuiten en hoorde weer prima, maar later die dag kwam het poppende geluid weer terug. Voor mijn idee nog harder en sowieso aanhoudend langer.
  Sinds een dag of drie is het nu constant aanwezig. Ben nog keer terug geweest bij huisarts, maar die ziet alleen dat de gehoorgang wat rood is. Kan verder niks raars zien.
  Nu doet het me al die tijd ook denken aan een trillend spiertje(zoals in je ooglid), gaat ook super snel en maakt ook een licht trillend geluid. Maar of die ook in je gehoorgang zitten?
  Wanneer ik mijn gehoorgang afsluit(oordop, of slikken met je neus dicht), dan verdwijnt het geluid voor 95%. Dan lijkt het of ik iets hoor wat van buiten mijn oor komt zou je zeggen. Zo vaag weer deze klacht...

  Iemand een idee? Overigens veel respect voor mensen die met Tinnitus leven en mee omgaan!

  Reageer
  #2

  Dit is dus geen tinnitus. Gelukkig maar... maar er kan wel wat vocht achter het trommelvlies zitten. Dat gaat doorgaans ook weer weg

  Reageer
Reageer op: Ik heb altijd iets aparts; poppend geluid hoorbaar, maar zit nu in of uit oor?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief