frontale hoofdpijn tijdens landing

 • #1

  Tijdens snelle en steile landing van het vliegtuig heb ik erg veel last van hoofdpijn in mijn voorhoofd. De pijn blijft zeker nog 1 dag hangen.
  Het is alleen tijdens een steile landing maar dan zo erg dat ik denk dat de aders in mijn hoofd springen. Bij een landing op schiphol heb ik geen last, ik denk omdat de landing dan heel geleidelijk gaat. Weet iemand een remedie zodat ik zonder of met weinig pijn toch kan vliegen? De oordopjes of asperine helpen niet.

  Reactie
  #2

  Ik heb het idee dat er druk op je voorhoofdsholte ontstaat. Blijkbaar zijn de luchtwegen naar de voorhoofdsholte niet goed doorgankelijk. Een KNO-arts zou je hierbij moeten kunnen helpen als je veel vliegt.

  Reactie
  #3

  Boven en naast de neus bevinden zich holle ruimten in het hoofd, de zgn. neusbijholten, die in directe verbinding staan met de neusholte. De twee voorhoofdsholten, gelegen boven de ogen, en de twee kaakholten die zich achter de wangen bevinden, zijn het meest bekend. Minder bekend, maar zeker zo belangrijk, zijn de holten in het zeefbeen. Deze zgn. zeefbeenholten bestaan uit een systeem van vele kleine holten en bevinden zich aan beide kanten tussen de neusholte en de oogkas. De kaakholten en de voorhoofdsholten staan via dit zeefbeen met de neus in verbinding. Als laatste holte kennen we nog de wiggebeensholte, ver achterboven in de neus.

  Lees deze informatie van de KNO-artsenvereniging over de holten.

  http://www.kno.nl/voorlichting/bijholten.php

  Reactie
  #4

  De luchtdruk in een vliegtuig is veel lager dan op de grond. Dat voelt u aan uw oren. Dat kan een onprettig gevoel zijn, wat meestal op te lossen is door te slikken, geeuwen of kauwen. Helpt dat niet, dan biedt de ‘valsalvabeweging’ wellicht uitkomst: mond dichthouden, neus dichtknijpen en dan uw neus ‘snuiten’. Maar wees voorzichtig, want als u het te vaak of te hard doet, kan ook dat oorpijn of zelfs letsel veroorzaken. Helpt ook dat niet? Dan zit er maar één ding op: afwachten. Na de landing komt het vanzelf goed. Voor verkouden passagiers kan vliegen onaangenaam zijn. Uw luchtwegen zijn verstopt, waardoor de veranderende luchtdruk oor- of hoofdpijn kan veroorzaken. Mensen met een flinke verkoudheid of hooikoorts of met voorhoofdsholteontsteking kunnen beter niet vliegen.

  Reactie
  #5

  Dank je voor het antwoord, ik heb de kno arts gebeld. Deze adviseerde mij Otrivin te proberen. Ik vlieg woensdag, maar ben nu flink verkouden dat is volgens alles wat ik tot nu toe gelezen heb ook niet bevordelijk. Als Otrivin niet helpt zit er niets anders op dan in het vervolg niet meer te gaan vliegen.

  Reactie
  #6

  Jeetje. Als ik alles zo lees op de fora dan moet ik nu al nerveus worden. Ben snipverkouden en vlieg morgennacht naar Tunesië. Dat gaan drie zware uurtjes worden als ik alle berichten mag geloven.

  Reactie
  #7

  Nee hoor, als je rekening houdt met de gezwollen slijmvliezen en een flinke zakdoek bij de hand houdt, en een zuurtje zuigt en misschien wat eucalytus in de zakdoen doet, komt het allemaal goed... Dat zorgt er allemaal voor dat de buis van Eustachius goed open blijft tijdens de drukverschillen.
  Fijne vlucht.

  Reactie
  #8

  Ik heb een dergelijke ervaring gehad waarbij een extreme hoofdpijn tijdens de daling ontstond. Het zat onder de schedel en straalde uit naar de tanden en oren.Ik werd er bleek bij. De oren kon ik gewoon open houden door te slikken dus een probleem met de buis van Eustachius was het niet. Zodra we geland waren verdween het snel.
  Ik vermoed dat er een verband is tussen de sinussen en de hersendruk?
  Omdat ik het pas 2 keer heb gehad en wel vaker vlieg, vermoed ik dat misschien de luchtdruk in de cabine niet goed geregeld was bij een betrekkelijk snelle daling?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoii,
  Ik heb nu een enorme loopneus, keelpijn, oorpijn enorme hoofdpijn vanvoor in de schedel. Heb ook wat uistralingspijnen naar nek en schouders toe.
  Over een paar dagen ga ik vliegen kan dit kwaad?
  Ik weet al veel uit de reacties hierboven...
  Daarop heb ik al een aantal dagen last van pijn aan de linkerborstkas kan dit kwaad?

  Groetjes

  Reactie
  #10

  Sinds vorige week heb ik hier ook last van. Zowel bij de landing in Oslo als op Schiphol. Zware steken in de linkerkant van mijn voorhoofd. En druk op mijn linkeroog. Was hier zelfs enigszins door in paniek, omdat ik hier voorheen nooit last van had.

  Reactie
  #11

  Je hebt geen andere verkoudheidsklachten?

  Reactie
  #12

  Maar wat is nu het antwoord van de online dokters?

  Reactie
  #13

  Ik ben vorig jaar naar Bulgarije gegaan en heb het daar voor het eerst mee gemaakt. Die scherpe tintelende pijn aan de linkerkant van mijn voorhoofd en achter mijn oogkas. De landingsbaan was een stuk korter in Bulgarije, waardoor het vliegtuig sneller moest dalen en dan wordt de druk natuurlijk ook heel snel heel groot. Hele enge ervaring waar ik ook na aankomst nog zeker een hele dag last van had. Na meerdere verhalen te hebben gelezen op internet heb ik otrivin gehaald, half uur voor vertrek gebruiken en dit hielp echt. Het zorgt ervoor dat je holtes open blijven staan en je vaten niet zo vernauwen. Ik heb zelf ook last van migraine aanvallen, dus misschien ben ik er ook wel vatbaarder voor

  Reactie
  #14

  Ik heb het ook al een paar keer ervaren. Bij de landing alsof er tientallen messen door je hoofd steken.
  Ik heb het geprobeerd met 2 paracetamolletjes een half uur voor de landing maar ook dit hielp niet.

  Angst
  dat er iets in je hoofd kan knappen.....

  Reactie
  #15

  Dus alleen neusdruppels helpen?

  Reactie
Reageer op: frontale hoofdpijn tijdens landing
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief