Hoofdpijn in vliegtuig

 • #1

  Hallo,

  Voor mijn werk reis ik erg veel met vliegtuigen. De laatste keren heb ik erg veel pijn als het vliegtuig gaat dalen. Tijdens het dalen tussen de 4000 en 1000 meter krijgen ik op mijn wenkbrouwen een enorme pijn. Zo erg dat ik mijn ogen niet open kan houden. Als het vliegtuig is geland neemt de pijn af.

  Reageer
  #2

  ben je verkouden geweest? Last van je holtes?

  ook altijd voldoende drinken, water, geen alkohol.

  Brenda

  Reageer
  #3

  precies zelfde heb ik ook last van. heel vervelend maarja, je kan er weinig aan doen

  Reageer
  #4

  Dat is dus niet waar, je kunt er juist veel zelf aan doen. Lees de verschillende reacties nog eens goed.

  Reageer
  #5

  Ook ik heb dit gehad. Ik ben ermee naar de dokter geweest die me wist te vertellen dat dit toe te schrijven was aan het feit dat er een adertje in één van de holtes in het voorhoofd gesprongen was en de holte gevuld heeft. De pijn was geruime tijd echt niet te harden maar ongeveer een viertal uur na de landing beterde dit. Na een week was de hoofdpijn slechts nog sluimerend aanwezig maar de dokter verzekerde me dat wanneer hij op een heel specifieke plaats, net naast de wenkbrauw zou drukken, de pijn terug fel zou worden en gelijk had hij. Dat is blijkbaar een fenomeen dat ontstaat door drukverschil waar duikers ook vaak last van hebben. Preventief kan er niets gedaan worden maar het is wel belangrijk om wanneer dit zich voordoet, wel naar de dokter te gaan omdat de holte gevuld is met bloed en aanleiding kan geven tot onstekingen. Ik heb medicatie gekregen om dit terug vrij te maken. De apother vroeg me onmiddellijk of ik duiker was of gevlogen had, het moet dus niet zo uitzonderlijk zijn.

  Reageer
  #6

  Hoe heet deze ziekte waarbij bloedvaten kapot gaan en holtes vullen tijdens het vliegen en het duiken?

  Reageer
  #8

  Wat een onzin zeg van dat gesprongen adertje! Je moet er maar lol in hebben bewust deze fabels de wereld in te strooien. Over ethiek gesproken. En waarom...?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat jullie de ziekte van Caisson bedoelen. Bij de ziekte van Caisson komt er teveel stikstof in het lichaam waardoor je hoofdpijn kunt krijgen en duizelig kunt worden, en soms zelfs buiten bewustzijn kunt raken.

  Reageer
  #10

  Hier is niks onethisch aan. De beschrijving van de symptomen is zeer accuraat. Ik heb gisteren gevlogen en de stekende hoofdpijn start ergens een kwartier voor de landing. Na een paar uur is ze weg. Vandaag komen er bij het snuiten van de neus relatief grote bloedklonters mee.

  Reageer
  #11

  Het kan ook clusterhoofdpijn zijn. Veel voorkomend bij mensen met slaapapneu en wordt opgewekt door drukverschil. Vrij onbekend, helse pijnen, en is bijtijds te genezen. Ik heb hier last van sinds ik gevlogen heb en blijft aanhouden. Zuurstof nemen helpt, mits op tijd, er zijn ook andere middelen verkrijgbaar via doktersrecept

  Reageer
  #13

  Ook ik heb hier pijnlijk last van alleen tijdens de laatste 15 minuten van de daling. Het lijken wel duizend naalden in je kop en de pijn verplaatst zich naar de nek, de langzaam opkomende en stekende pijn in het voorhoofd en rond de wenkbrauwen van de vorige schrijver herken ik maar al te zeer. Welke KNO- of Vaat specialist kan advies geven hoe hier mee om te gaan en is het verstandig om te blijven vliegen?

  Reageer
  #14

  Je zou neusspray kunnen proberen. Otrivin voor volwassenen. Half uurtje voordat de daling begint

  Reageer
  #15

  Ik heb er ook last van. Afgelopen week richting Spanje gevlogen en bij het stijgen geen probleem. Bij het dalen des te meer. Nod dagen last van een soort migraine machtige pijn boven de wenkbrauwen. Wie weet wat het kan zijn en er een goede oplossing voor weet????

  Reageer
Reageer op: Hoofdpijn in vliegtuig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief