Duizeligheid! Functionele neurologische klachten?!

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 21 jaar oud en heb nu sinds 4 maanden last van duizeligheid, verlies mijn evenwicht en vermoeidheid.
  Het begon ongeveer in juni. ik was op mijn werk (werk in de verzorging)
  en zag opeens gele en groene vlekjes, ik voelde me heel erg duizelig worden en kreeg verschrikkelijke hoofdpijn ook begon ik me zwak te voelen in mijn benen en begonnen mijn knieën te trillen.
  Ik heb zelf vaker last gehad van migraine en kreeg dan ook soort gelijke symptomen dus ook nu dacht ik dat het een migraine aanval was.
  Ik werd naar huis gestuurd en ging op bed liggen en nam een poeder zakje ascal in 600MG dit nam heel af en toe als ik een migraine aanval kreeg en het zakte dan ook binnen een half uur. Maar dit keer niet. 3 dagen lang heb ik doodziek op bed gelegen en merkte ik dat ik verschrikkelijk duizelig was. Ik ben naar mijn huisarts geweest en die vertelde dag ik waarschijnlijk een virus had op mijn evenwichtsorgaan dit zou 7 tot 10 dagen kunnen duren en daarna zou ik nog wat lichte verschijnselen kunnen hebben. De dagen verstreken en de hoofdpijn zakte af maar de duizeligheid bleef.

  Na ongeveer 2 weken ben ik weer terug gegaan naar mijn huisarts en die dacht nog steeds dat ik last had van de naweeën van de virus. Weer 2 weken later nog steeds last en kon niet werken en amper naar buiten, bovendien was ik verschrikkelijk moe. Er is bloed geprikt en ik kreeg een verwijsbrief voor de KNO arts maar de arts adviseerde mij nog 2 weken te wachten voor ik afspraak maakte omdat het heel goed mogelijk kon zijn dat het toch nog over zou kunnen gaan. Dit deed ik en de uitslag van mijn bloed was goed. Wel was mijn ijzergehalte wat laag en kreeg ik voeding adviezen mee. In die 2 weken knapte ik inderdaad op en kon ik zelfs mijn werk weer uitvoeren al die tijd heb ik halve dagen gewerkt en deed ik administratie (met moeite) omdat de verzorging te zwaar was, ik kon zelfs weer in de zorg werken.

  Na 2 dagen werken werd ik wakker en was ik weer terug bij af.
  Draaierig de wereld draaide om mij heen, misselijk en zakte ik door me benen heen.
  Na 1 a 2 weken weer de huisarts gebeld en die heeft mij met spoed doorverwezen naar een neuroloog, de volgende dag kon ik al terecht en hebben ze verschillende onderzoeken gedaan.
  Ze konden niet echt iets duidelijks vinden maar gaven wel aan dat dit natuurlijk niet goed was. Ik zakte constant door mijn benen heen en voelde me heel beroerd en moe.
  Ik kreeg een evenwicht onderzoek na ongeveer 2 weken kon ik terecht. Ze deden verschillende testen en ik kreeg elektronen op mijn hoofd geplakt waarbij ze de hersenactiviteit konden meten, maar ook daar bleek uit dat er niks aan de hand was met mijn evenwicht of hersenen.
  Ik kwam toen bij een Professor Neuroloog en hij stelde de diagnose: Functionele Neurologische klachten. Dit houd in dat je serieuze ernstige klachten hebt maar dat er geen aantoonbare ziekte aan verbonden zit.
  Hij legde mij uit dat het een storing is in mijn centrale zenuwstelsel maar dat het vanzelf moet over gaan en dat er geen medicijnen voor zijn. Ik doe nu mee aan een onderzoek zodat ze meer te weten komen wat de oorzaken hiervan kan zijn.
  Ik wilde eigenlijk dat er nog een scan werd gemaakt maar de neuroloog gaf aan dat dit niet nodig is omdat ze dan al een afwijking hadden moeten zien met de elektronen.
  Ik ben nu een maand verder en en voel me nog steeds ziek kan niet naar buiten zonder rolstoel en kan niks doen in het huishouden.
  Ik heb vertrouwen in de Professor maar vind het toch moeilijk te geloven dat het iets is dat vanzelf over moet gaan, ze kunnen me namelijk niet vertellen hoe lang het kan gaan duren.
  Ik kan niet meer werken en mijn contract loopt af en kom dus in de ziekte wet terecht.
  Zijn er mensen die soortgelijke klachten hebben of iemand kennen die dit ook heeft? Of hebben jullie misschien tips voor mij?

  Groetjes Nathaly

  Reageer
  #2

  Wat een bijzonder verhaal. Bijzonder in de zin dat het zeldzaam is, maar ook bijzonder in de wijze waarop jij ermee omgaat.

  Ik vraag mij wel af of je je erbij neerlegt en wilt wachten totat de oplossing komt voor jouw klachten, of dat je zelf nog aan je gezondheid werkt, binnen de mogelijkheden die je nu hebt, door bijvoorbeeld juist erg goed te eten en toch zoveel mogelijk te bewegen, al is het zittend op een stoel. Misschien kun je vragen of je in aanmerking komt voor revaliderende en ondersteunende bewegingstherapie, want je algehele conditie is bij herstellen van een ziekte erg belangrijk.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie!
  Mijn ijzergehalte was 2 maanden geleden te laag, ik heb toen extra goed op mijn eten gelet en moest na 1 maand weer voor controle mijn ijzergehalte was flink gestegen en de huisarts adviseerde mij ook zo door te gaan, dus dat doe ik ook!
  Verder loop ik zo veel mogelijk ik heb pas sinds 3 weken ongeveer een rolstoel geleend van de thuiszorg omdat ik gewoon echt de mogelijkheid niet meer had om uit huis te gaan en dat is ook niet gezond natuurlijk. Ik was in het begin behoorlijk eigenwijs en bleef lopen en naar buiten gaan, al was het alleen maar naar de winkel maar dit verergerde constant mijn klachten, ik heb zelfs tot ongeveer een maand geleden al die tijd door gewerkt. Ik maak mij zelf ook erg zorgen over mijn conditie en probeer daarom sowieso elke dag thuis iets te doen in het huishouden, al is het maar de tafel opruimen. Het vervelende is alleen dat elke keer als ik dat doe ik daarna verschrikkelijk draaierig en beroerd word. Ik ben een paar dagen terug toen ik me best goed voelde zonder rolstoel naar buiten geweest, het is 5 minuten lopen naar de metro en de supermarkt is daar dan meteen voor de deur. Ik was al moe toen ik bij de metro was maar ik dacht dat is logisch en zette toch door. Eenmaal in de winkel begon alles weer te draaien ik werd nog duizeliger van alle mensen die langs mij heen liepen. Hiermee bedoel ik dus te zeggen dat ik echt wel beweeg maar dat ik elke keer weer de pineut ben als ik dat doe.
  A.s. maandag moet ik weer naar de neuroloog en ga ik het er ook zeker over hebben hoe dit verder moet en of hij mij kan vertellen wat ik het best kan doen.
  Ook heb ik volgende maand nog een gehoor onderzoek en mocht hier niks uitkomen ga ik zeker weten nog een second opinion aanvragen. Niet dat ik het niet geloof maar gewoon voor alle zekerheid. Dan weet ik dat ik er alles aan gedaan heb!

  Reageer
  #4

  Beste Nathaly,

  Ik ben werkzaam bij een neurologisch chiropractor, dit is een expert op het gebied van functionele neurologie. De functioneel neuroloog houdt zich bezig met verstoringen in de functies van de hersenen. Door allerlei niet belastende testen met je te doen, kan hij zien waar in het zenuwstelsel de verstoring zit. Vervolgens kan hij daar door zijn behandeling daar verbetering in brengen. Vaak is het ook nodig om oefeningen te doen die helpen om de aktiviteit van de delen van de hersenen die niet goed werken te verbeteren.
  Dit is inderdaad anders dan een neuroloog, deze houdt zich bezig met ziektes. Succes.

  Mvg, Marieke Smit

  Reageer
  #5

  Ik herken veel in jullie verhalen. Ik heb al twee jaar last van duizeligheid en de artsen kunnen niks vinden. Eerst dachten ze een virus of infectie maar dat bleek het niet te zijn. Daarna heb ik een MRI gehad maar ook daar kwam niks uit. Na twee keer alle onderzoeken op de duizeligheidspolikliniek te hebben gehad en ook nog eens een EEG denken ze nu dat het migraine zonder hoofdpijn is waar ik medicijnen voor heb gehad. Daar ben ik sinds een week vanaf. Vanaf volgende maand ga ik weer de onderzoeken in om te zien of er iets verandert is..daarnaast ga ik nog naar een internist.
  Naast de duizeligheid ben ik vaak misselijk, hoofdpijn, veel ziek geweest, buikpijn enz. eigenlijk bijna alle symptomen van een vitamine b12 tekort. Alleen zeggen de artsen dat ik dat niet heb (na 2 bloedcontroles). Ik hoop dat ik in januari meer duidelijkheid krijg. Het duurt nu al zo lang!

  Reageer
  #6

  Laat je voor ziekte van Lyme testen (*bij het Oosteinde kliniek). Dat heb ik na vele vele artsen die geen antwoord hadden op mijn klachten. Mijn huisarts zei dat het niet nodig was maar na onderzoek bleek dat ik inderdaad ziekte van Lyme had. Het gaat vaak gepaard met vage klachten waarvan artsen het benauwd krijgen omdat ze niet weten wat ze ermee aan moeten...
  Succes en geef niet op! Blijf zoeken tot je de antwoorden krijgt die jij nodig hebt.

  Reageer
  #7

  Doe je er zelf alles aan om weer gezond te worden?
  Dat wil zeggen matig met stress, voldoende rusten, gezond bewegen en goed eten en drinken.
  Wandelen, zwemmen, sporten met mate, geen alcohol, drugs en andere slechte dingen.
  Als er sprake is van een virale infectie, is je lichaam verantwoordelijk voor het verslaan van deze infectie. Om je afweermechanisme zo optimaal mogelijk te krijgen is het dus erg belangrijk dat je heel gezond leeft.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Nathaly.

  Wat ontzettend vervelend om te horen zeg.
  Ze zeggen dat er geen oorzaak te vinden is voor je neurologische klachten.
  Is je b12 wel geprikt? Veel artsen zien dit over het hoofd of zien het belang hier niet van in. Een tekort aan b12 kan veel neurologische klachten geven. Ik hoop dat je hier wat mee kan.

  Veel beterschap,

  Groetjes,

  Marieke

  Ps. laat je niet afschepen dat het tussen je oren zou zitten of dat je gezond moet leven, dit weet je waarschijnlijk maar al te goed.

  Reageer
  #10

  Check eens na op ESBL bacterie (http://nl.wikipedia.org/wiki/ESBL)
  Die kan ongelooflijk veel ellende veroorzaken op dit gebied. Heel veel succes en laat horen als het jou geholpen heeft.

  Reageer
  #11

  Heb je misschien Meniere Syndrome? Beterschap, Margarita

  Reageer
  #13

  De ESBL-bacterie die in kippenvlees zit is resistent voor bijna alle antibiotica. Bovendien is het een bacterie die steeds vaker bij mensen voorkomt. Gisteren maakte de NOS bekend dat een hoogbejaarde vrouw eraan is overleden. In Nieuwsuur vanavond een gesprek met Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel over de ESBL-bacterie in kippenvlees.

  Bron: http://nos.nl/video/187059-sterfgeval-door-resistente-esblbacterie.html

  Reageer
  #15

  Ik snap dat je er wanhopig van wordt,heb iets dergelijks ervaren en het duurde een half jaar toen kwam de kno arts op het idee om mijn amandelen te verwijderen (ik was 36 toen) vervelend maar na een week in het ziekenhuis en een weekje aansterken was ik weer de oude .Ik hoop dat je er wat aan hebt enne sterkte.................

  p.s het komt goed en ik heb ook nooit meer iets vergelijkbaars gehad

  groet Andre

  Reageer
Reageer op: Duizeligheid! Functionele neurologische klachten?!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief