Duizeligheid, oorsuizen, spierpijn en tintelingen in armen/benen

 • #1

  Wie oh wie kan mij helpen.

  Het begon afgelopen december in een supermarkt toen ik aanvallen kreeg van duizeligheid. Dat ik het schap moest vasthouden om vastigheid te blijven voelen. De wereld onder me bewoog terwijl ik zelf stil stond.

  Hierna ben ik direct naar de huisarts gegaan die me vervolgens heeft doorgestuurd naar de neuroloog waar ze een CT scan hebben gemaakt.

  Op deze CT scan zag alles eruit en de neuroloog behandelde me alsof ik gek was. Ze gaf me oefeningen mee om van de duizeligheid af te helpen. (Dit hielp echter helemaal niets).

  Op aandringen heeft de huisarts een bloedonderzoek gehouden. Ook hierin werd niets duidelijk.

  Door gewoon door te werken werd de duizeligheid met de week langzaam beter. Ik kon weer met een vertrouwd gevoel recht lopen. Echter de tintelingen in mijn armen en benen bleven. Net zoals de pijn in mijn rug(voornamelijk onderrug). De duizeligheid bleef vervolgens(op de achtergrond) net zoals de oorsuizen die er regelmatig bij komen kijken.

  Doordat de klachten bleven ben ik toch naar de KNO arts doorgestuurd. Hier hebben ze mijn oren bekeken. Ook hier kwam niets uit en gaf net zoals de neuroloog aan dat ik het me verbeeld.

  Ik voel me niet gehoord. Voel me hier diep ongelukkig over. Vorig jaar heb ik mijn vrouw geholpen nadat ze een herseninfarct heeft gehad. Nu dit allemaal goed verloopt wil ik graag weer het leven opbouwen. Dit gaat met mijn vrouw gelukkig allemaal goed alleen deze mankementen blijven.

  Wie oh wie kan me hierbij helpen. (Ik ben me echt het einde raad)

  Reactie
  #2

  Het zou kunnen zijn dat het een reactie van je lichaam is op de stressvolle periode die je achter de rug hebt. Stress, spanningen en eventueel hyperventilatie kunnen nogal wat lichamelijke klachten veroorzaken.

  Ik zeg daarmee overigens niet dat de klachten "tussen je oren" zitten. Je kunt er wel degelijk echte lichamelijke klachten van krijgen. Alleen de oorzaak van de klachten liggen dan iets anders.
  Doe om te beginnen eens een hyperventilatietest.
  http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
  Bespreek ook eens met je huisarts de mogelijkheid dat de klachten misschien door stress/spanningen worden veroorzaakt.

  Reactie
  #3

  Hoi Bart,

  Dit zijn voor mij heel bekende klachten. Alle klachten die jij benoemd, heb ik ook in meer of mindere mate last van. Ook ik heb verschillende onderzoek gehad, maar ook bij mij kwam er niets bijzonders uit.

  Ik begin mij er bij neer te leggen dat het puur stress/spanning is en dat ik waarschijnlijk chronisch hyperventileer. Het enige wat mij nog bezig houd is, welke behandeling of therapie kan mij hier vanaf helpen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word er wel heel onzeker van. Ik hoop dat jij ondertussen de juist manier hebt gevonden om van de klachten af te komen. Als jij iets hebt gevonden waar je veel baat bij hebt gehad, laat het mij dan weten.

  Gr,
  Bert

  Reactie
  #4

  Tegen hyperventilatie helpen in principe alleen ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Dat kan eventueel ondersteund worden met medicatie.
  Oefeningen zijn te vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.
  http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

  Reactie
  #5

  Ik heb precies dezelfde klachten,wel na een periode van extreme stress, (sterfgevallen achter elkaar in familie)met name het oorsuizen word ik dol van.Hoop dat u dit leest..(dhr Zomerdijk) /Ik heb het gevoel dat mn lichaam van binnen wordt opgevreten en voel me ook niet gehoord,wat alles nog erger maakt.gr Renske

  Reactie
  #6

  Doe dan ook eens de test op:

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #7

  Zijn dit niet symptomen van een vitamine b12 tekort? Is uw bloed getest?

  Reactie
  #8

  Ik herken de klachten ook. Gevoel alsof je gaat vallen. Verder oorsuizen en zware benen en vaak hele koude handen. het lijkt op ziekte van Menière maar kan komen van maag-darmklachten. Soms alsof je het aan je hart hebt en dat geeft dan weer stress. Bloed vaak gewoon goed en bloeddruk prima.
  Het gevoel alsof je 10 glazen bier op hebt. Onrustig gevoel over hele lichaam. Liggen helpt vaak nog het beste. Je voelt je er heel onzeker bij maar ook niet fit. In ochtend ook geen eetlust en dan ook vaak misselijk.
  Ik ben ook benieuwd naar een oorzaak.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik herken alles je noemde ook ik werd van kassie naar e muur gestuurt niks wijzer er van geworden
  doktoren tasten in duister niemand weet wat er schort maar wij als mens zitten er mee daarbij komt ook ik een gehoorprobleem heb aan beiden oren maar daarbuiten het oorsuizen een drama en rare bijgeluiden ernaast Pffffff
  niemand weet raad ook neuroloog gehoor specialist huisarts ct scan niks wijst uit leef mee met je hoop iemand jou en mij kan vertellen of er iets van bekent is
  mvg een lotgenoot 😀

  Attachments:
  Reactie
  #10

  Ik heb sedert kort ook tinteling in mijn benen. Oorsuizen heb ik al jaren. Duizeligheid gaat op en af. Vorige week een druk in mijn hoofd. Ik had nog nooit zo raar hoofdpijn gehad en dacht het ergste. Bij de Osteopaat geweest en die zei dat mijn nieren geblokkeerd waren. Hoofdpijn is ondertussen weg maar ik blijf wel last hebben van nek svhouders en benen. Vorig jaar ook bij nko geweest. Gehoor op lage tonen gaat achteruit. Toen ik las over meniere dacht ik gevonden te hebben wat ik mankeer maar nko arts sloot dat volledig uit. Stress lijkt mij dan ook de grootste oorzaak. Maar hoe los je dat op?

  Reactie
  #11

  In principe door de stress aan te pakken...Een psycholoog zou daar eventueel bij kunnen helpen

  Reactie
  #12

  Herkenbaar. Ik heb ook oorsuizen en tintelingen in armen en benen.

  Bij chronische hyperventilatie raad ik de Buteyko methode aan. Dit heeft mij er vanaf geholpen.

  Reactie
  #13

  Herken deze klachten! Al een aantal weken last van duizeligheid, oorsuizen. Ook de lage rugpijn. Bloed is onderzocht en is oké. Inmiddels ben ik terecht gekomen bij een fysio voor ontspanningsoefeningen en ademhaling. Een aantal maanden heb ik het extreem druk gehad op mijn werk. Nu een de rust is wedergekeerd krijg ik dit soort klachten, die niet echt tastbaar zijn.
  De duizeligheid kan ik het beschrijven als een schommelend gevoel on mijn hoofd en niet een draaiend gevoel.

  Wie herkent mijn verhaal?

  Reactie
  #14

  ik herken zeker je verhaal.

  ook alles laten onderzoeken bij verschillende specialisten maar helaas niks kunnen vinden.

  loop hier al meer dan 3 jaar mee en de symptomen komen om de tijd weer terug.

  Reactie
  #15

  Net zoals velen hier heb ook ik jarenlang last van allerlei soortgelijke klachten. Zo'n 15 jaar geleden is het begonnen met tintelingen in de onderbenen. In de loop der jaren is mijn hele lichaam gaan tintelen, heb ik steken en een druk in mijn hoofd. Ik ben doodmoe en voel me ellendig. De ergste klacht is het oorsuizen.

  Ook ik heb een paar onderzoeken gehad waar niks concreets uitgekomen is.  Vooral in het begin hoorde ik vaak termen als stress en hyperventilatie voorbij komen.

  Helaas hoor ik vaak dezelfde klachten op deze site echter bijna nooit mensen die daadwerkelijk de oorzaak hebben gevonden.  Zelf heb het gevoel dat ik met een soort vaan zenuwziekte rondloop maar de bevestiging ontbreekt nog altijd.

  Reactie
Reageer op: Duizeligheid, oorsuizen, spierpijn en tintelingen in armen/benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief