Vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben nu al 6 weken ziek. Dat houdt in dat ik de eerste week van deze 6 weken ziek was (incl. koorts etc.), en dat ik daarna altijd ziek ben gebleven, met vage klachten die ik nooit eerder heb gehad, namelijk:

    • Ik ben vrijwel altijd moe, sta nooit uitgerust op uit bed, hoe goed en hoe lang ik ook slaap. Ik zie ook niet echt een verbetering in m'n vermoeidheid.
    • Ik kan me niet goed concentreren in college (ik probeer wel altijd te gaan, ondanks de moeheid), en heb moeite met studeren.
    • Ik vergeet dingen, het begint soms op een hele lichte vorm van dementie te lijken soms
    • Ik kan niet echt meer werken (bijbaan), ben de helft van de keren vroegtijdig naar huis gegaan tijdens werk.
    • Klein beetje opgezette klieren in m'n hals, verder niet echt last van. Wel last van mijn ogen. M'n oogleden prikken, en m'n ogen voelen zwaar aan.
    • Ik voel me vooral gedesoriënteerd, en mijn lichaam lijkt zich vaak te moeten corrigeren (wat vooral door de duizeligheid komt).

    Ik zie niet echt progressie, en dat is wel beangstigend. Het is vooral de vermoeidheid en duizeligheid wat mijn dagelijkse activiteiten dwarsboomt. Ik heb al een bloedtest gedaan en alles was goed. De huisarts wilt me ook (nog) niet doorverwijzen, omdat hij 5 weken relatief kort vond. Maar een diagnose kon hij ook niet geven. Ik krijg vaak de vraag of ik niet hier of daar aan heb gedacht, maar al die logische dingen heb ik al uitgesloten, en ik denk vooral dat het iets lichamelijk is, en niet geestelijk. Zelf ben ik bang dat het CVS is, maar dat weet ik dus nog niet.

    Even ter info: ik ben 25, man, sportief en actief, gezond, gebruik geen medicijnen of drugs (of veel alcohol). Ik ben nu uiterst gezond aan het leven, en probeer het allemaal strak in te plannen. Geen allergien (so far).

    Mijn vraag is vooral er mensen geweest met dezelfde symptomen/ervaringen, en hoe ze zich nu vooral voelen. Als mensen suggesties hebben (voor remedies of andere info), alles is welkom!

    Reageer
    #2

    Weet je zo wat er met de bloedtest allemaal onderzocht is?

    Reageer
    #3

    De resultaten heb ik in de bijlage toegevoegd. Enkele termen zijn natuurlijk wel af te leiden, de andere weet ik ook niet precies waarvoor ze dienen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    De waarden zijn in ieder geval goed. Maar ook niet volledig. Zo staat er wel een waarde voor de TSH (schildklier), maar de daarbij behorende waarde T4 en eventueel T3 is niet gecheckt. Zo staat er wel Gamma GT en alat, maar niet de asat.

    Opmerkelijk vind ik, dat gezien je klachten niet is gekeken naar de ziekte van Pfeiffer en het Cytomegalovirus. Althans niet in dit onderzoek. Bespreek met je huisarts om die onderzoeken te laten doen.

    Doe ook eens even de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #5

    Ik heb dezelfde klachten alleen heb ik ook last van pijnlijke steken in het linkerarm en beiden benen. Ik sprak een meneer die al onderzocht is en precies dezelfde symptomen heeft.

    Uit zijn onderzoek bij een internist (geen bloedonderzoek bij de dokter) bleek het CMV te zijn, broertje van pfeiffer. Het medicijn is rusten! Wellicht heb je er iets aan.

    Reageer
    #6

    Ik ben in de tussentijd wel iets beter geworden, maar heb wel een beetje een terugval. Niet zo erg als in het begin, maar ik dacht dat mijn duizeligheid wel helemaal voorbij was. Niet dus! Ik merk wel dat als ik een paar dagen iets later slaap en/of iets minder goed slaap, en als ik een beetje stress heb (zoals tentamens), ik er meer last van begin te krijgen.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief